Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Μετά την αποβολή του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα, αρκετοί παίκτες που άνηκαν στο ρόστερ της ομάδας της Κομοτηνής μεταγράφηκαν σε άλλες ομάδες τις ίδιας κατηγορίας. Έτσι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής συμμετέχουν πολλοί θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές που ανήκουν σε διάφορες ομάδες.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Στην αγωνιστική αυτή αν και αρκετοί αγωνίστηκαν μόνο ο Χουσείν Μουμιν (φωτο) σκόραρε. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία  1-0:  Ο Απόλλωνας του Ακη Μάντζιου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη επί της Λαμίας στο ντέρμπι κορυφής και έτσι παρέμεινε σε αυτή. Για τον Απόλλωνα βασικός ξεκίνησε ο Ταίρης ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου ο εβρίτης Χιντζίδης και ο τραυματίας Τζάνης ενώ ως αλλαγή στο 61′ πέρασε ο πρωην χαφ της Ξανθης και του Πανθρακικού Τσιάρας. Για την Λαμία βασικός με συμμετοχή σε ολόκληρο το 90′ για τον Πεταυράκη.

ΑΟ Τρίκαλα – Πανελευσινιακός  4-0: Με προπονητή τον Βοσνιάδη, τα Τρίκαλα πέτυχαν ακόμη μία νίκη και συνέχισαν την ανοδική τους πορεία.Για τα Τρίκαλα βασικοί αγωνίστηκαν με συμμετοχή σε ολόκληρο το 90′ οι Μπαικαρά, Μουμίν και Σαρακατσάνος, με τον Ριζογιάννη να ξεκινάει ως βασικός αλλά να αντικαθίσταται στο 67′ λεπτό. Μάλιστα ο Μουμίν στο συγκεκριμένο παιχνίδι σκόραρε με κεφαλιά στο 37′.

Καλλιθέα – Κισσαμικός  2-0: Στην ήττα του Κισσαμικού αγωνίστηκε ως βασικός με συμμετοχή σε ολόκληρο το 90′ ο Τσερκέζος, ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου ο Σταθάκης και Κουρέλλας.

Σπάρτη – Πανσερραϊκός 3-0: Σπουδαία από άποψη βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Σπάρτη με τον εβρίτη Δημητρη Σιωπη να είναι βασικός σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Παναιγιάλειος – Αιγινιακός  1-1: Για την ομάδα του Αιγινιακού αγωνίστηκε βασικός ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Γκατσολάρι που αντικαταστάθηκε στο 93′ της αναμέτρησης.

Άρης-ΟΦΗ 1-0: Ο Άρης πέτυχε μια ακομη σημαντικη νικη επί ενος βασικού του αντιπαλου και βρίσκεται στο κυνήγι του Απόλλωνα για την άνοδο και την πρωτη θεση. Βασικός ο Ξανθιώτης Κενάν Μπαργκάν ενω ο πρωην των Ξάνθης και Πανθρακικού Τσουμάνης εμεινε στον πάγκο και εκτός αποστολής ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο πρωην επίσης των Ξάνθης και Πανθρακικού Χαριτωνίδης. Για τον ΟΦΗ βασικος ο εβρίτης πρωην της Ξανθης Κομεσίδης ΟΦΗ.

Αναγέννηση Καρδίτσας – Αγροτικός Αστέρας 2-0: Σημαντική νικη για την Καρδίτσα για την οποία δεν αγωνίστηκαν ο τερματοφυλακας Κουτσόπουλος, και ο Ζδράβος εμεινε στον πάγκο. Και οι δυο είναι παλιοί παίχτες του Πανθρακικού.Ο Αγροτικος Αστερας του Νικου Νεντιδη δεν τα καταφερε αυτη την φορα ωστόσο βασικοι ηταν ολοι οι Θρακιωτες του. Ο πρωην του Πανθρακικού και ΑΕΚ Νικος Αργυρίου,  όπως και ο πρωην του Πανθρακικού Μπούτσικος και Βασιλης Τριανταφυλλακος που επεστρεψε στην αποστολή και στην εντεκάδα.