«Γιώργος Παυλίδης» το όνομα του νέου Κλειστού Αλεξανδρούπολης! Η ανάθεση της μελέτης στο ΔΠΘ και οι κίνδυνοι της γ’ αξιολόγησης…

 

«Γιώργος Παυλίδης» θα ονομάζεται το νέο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, χωρητικότητας περίπου 1.300 θέσεων που θα κατασκευαστεί κοντά στο Κολυμβητήριο.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πετροβιτς, μιλώντας στον Βλαδίμηρο Αρζίδη κατά την διάρκεια της εκπομπής «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόραση, που ασχολήθηκε με το ζήτημα της έλλειψης χώρων στην Αλεξανδρούπολη.

Ο λόγος αυτής της επιλογής ονόματος είναι επειδή ο εκλιπών περιφερειάρχης είχε πιέσει ιδιαίτερα στα υπουργεία ώστε να εξασφαλιστούν τα 3,9 εκατ. ευρώ για να προκηρυχθεί το έργο μέσα στο 2017 και να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του εντός του 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019, όπως είχε ειπωθεί και στην συνέντευξη Τύπου όπου εξαγγέλθηκε το έργο τον περασμένο Ιούλιο.

Τα χρήματα είναι δεσμευμένα στο Ταμείο Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ωστόσο ο Δημήτρης Πέτροβιτς σχολίασε ότι αν υπάρξουν καθυστερήσεις, υπάρχει κίνδυνος τα χρήματα εφόσον μένουν αδρανή. «Έχουν περάσει έξι μήνες από την εξαγγελία και οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θεωρώ ότι μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

«Η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τα χρήματα ναι μεν από τη μία υπάρχουν και είναι εξασφαλισμένα, από την άλλη όμως αν υπάρξουν κάποια γενικότερα οικονομικά προβλήματα στην χώρα, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Με τα κάπιταλ κοντρόλ, ξέρετε, τα διαθέσιμα της Περιφέρειας, ένα ποσό 30 εκατ. ευρώ, είχαν δεσμευθεί από το κράτος. Δεν πρέπει λοιπόν να παλινδρομούμε, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση», σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Αυτό που αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα είναι η εκπόνηση της πρώτης φάσης των σχεδίων της μελέτης του έργου, που έχει ανατεθεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Όπως μάλιστα επισημάνθηκε από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, μόλις προχθές βρέθηκε με τον πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη προκειμένου να προχωρήσει όσο πιο σύντομα μπορεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Προϋπόθεση πάντως για αίσια έκβαση οποιασδήποτε αθλητικής εγκατάστασης είναι να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Βαγγέλης Λαμπάκης. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Σε αυτήν την Ελλάδα του σήμερα δεν μπορείς να σχεδιάζεις, Όπως όταν μας δοθεί ευκαιρία, κυνηγάμε το θήραμα όπως ο κυνηγός», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση της Δέλτα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Στην εκπομπή ήταν προσκεκλημένοι ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Αυγερινόςς Μεσινέζης, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Νίκης Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ανδρεάδης, ο παράγοντας των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Χαρλαμπάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις Γιάννης Βαταμίδης.