ΕΠΣ Έβρου: Δεν ξεκινά ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα! Τι θα γίνει με το Κύπελλο…

 

Ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο, τελευταίο για τον Ιανουάριο, θα διεξαχθούν αγώνες για τα πρωταθλήματα της Α’ και της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Πολλά γήπεδα, ιδίως στα βόρεια του νομού, εξακολουθούν να είναι καλυμμένα με χιόνι ενώ και σε όσα αυτό δεν συμβαίνει, οι αγωνιστικοί χώροι είναι σε κάκιστη κατάσταση.

Ετσι, εξετάζοντας τα δεδομένα η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Έβρου σε συνεργασία με την διοίκηση της Ένωσης και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των περισσοτέρων ομάδων, που υπό αυτές τις συνθήκες δεν είχαν καν δυνατότητα να προπονηθούν αξιοπρεπώς, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας.

Όπως επισημαίνουν από την ΕΠΣ Έβρου, μετά την αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε από την ΕΠΟ και την κατάργηση των μπαράζ, δεν υπάρχει κάποιος λόγος βιασύνης για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, οπότε αυτό θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αντιθέτως, αυτό που επείγει είναι η ανάδειξη Κυπελλούχου, γιατί οφείλει να έχει δηλωθεί από την ΕΠΣ Έβρου μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία πριν το τέλος Φεβρουαρίου και πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού δεν έχουν καν διεξαχθεί οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης.

Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε πρώτα να γίνουν οι αγώνες Κυπέλλου που επείγουν και μετά θα εξεταστεί πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο οι αγώνες αυτοί δεν θα διεξαχθούν αυτήν την Τετάρτη, καθώς η ΕΜΥ έχει προβλέψει για την συγκεκριμένη ημέρα νέα κακοκαιρία στην Θράκη ενώ έτσι κι αλλιώς τα γήπεδα δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν τα δυο πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών ΑΕ Διδυμοτείχου – Νεοχώρι για τον Βόρειο Όμιλο και Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης – Ένωση Άνθειας Αρίστεινου για τον Νότιο Όμιλο.

Αν τα παιχνίδια καταφέρουν επιτέλους να δεξαχθούν, οι επαναληπτικοί θα οριστούν αμέσως την επόμενη Τετάρτη και ακολούθως ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσουμε και το επόμενο Σαββατοκύριακο με αγώνες Κυπέλλου ή αν με την έλευση του Φεβρουαρίου έχουμε επανέναρξη και στο πρωτάθλημα…