Τα συναισθήματα του Μάκη Γιαννίκογλου από την επιστροφή στα Πηγάδια ως αντίπαλος της Ξάνθης

 

Ξεχωριστός ήταν ο αγώνας της Ξάνθης με τον Ηρακλή στα Πηγάδια για τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του γηραιού Μάκη Γιαννίκογλου, έστω και αν δεν αγωνινίστηκε και παρέμεινε στον πάγκο για την ομάδα του.

Βλέπετε, για τον ίδιο ήταν μια επιστροφή σε ένα γήπεδο με το οποίο ο ίδιος έχει δεθεί ιδιαίτερα καθώς έχει φορέσει την φανέλα της Ξάνθης αγωνιζόμενος στα τμήματα υποδομής. «Είχα την τύχη να μεγαλώσω εδώ και να εδραιωθώ ποδοσφαιρικά σε μια περίοδο που οι ακαδημίες της Ξάνθης κατά  την γνώμη μου ήταν νούμερο ένα στην Ελλάδα», σχολίασε ο ίδιος μιλώντας λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στον συνεργάτη του ThrakiSportS Νίκο Καλαμάρη, χαρούμενος από τη μία που επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια αλλά και λυπημένος για το νέο αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας του.

Ο ίδιος είχε δημιουργήσει αρκετές φιλίες με τους τότε συμπαίκτες του και αρκετές από αυτές κρατάνε μέχρι τις μέρες μας, αφού διατηρεί τις επαφές με τα παιδιά με τα οποία μεγάλωσε ουσιαστικά μαζί τους. Άλλωστε προσπαθεί κάθε φορά που του επιτρέπει ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος του να επισκέπτεται την πόλη της Ξάνθης ώστε να συναντά παλιούς γνώριμους του.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που επισκέφθηκε ως αντίπαλος την Ξάνθη, αφού είχε έρθει και πρόπερσι στον αλησμόνητο για όλους τους Ξανθιώτες ημιτελικό του Κυπέλλου. Δηλώνει «χαρούμενος για την φετινή αγωνιστική εικόνα της Ξάνθης  η οποία βρίσκεται σταθερά στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα», χαρακτηρίζοντάς την ως «την ευχάριστη έκπληξη του εφετινού πρωταθλήματος. κάτι που αποδεικνύει στο γήπεδο όντας μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα».

Για την πορεία του Ηρακλή στην εφετινή σεζόν δήλωσε πως ο κορμός των νεαρών παιδιών που βρίσκονται 2-3 χρόνια στην ομάδα όπως και ο ίδιος, νιώθουν αρκετά στεναχωρημένοι για την βαθμολογική θέση της ομάδας. Όλοι στην ομάδα πιστεύουν πως ο Ηρακλής δεν αξίζει την βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται καθώς θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάποια θετικά αποτελέσματα, αλλά αρκετοί βαθμοί χάθηκαν λόγω λεπτομερειών και κάποιας ενδεχόμενης απειρίας.

Συνέχισε λέγοντας πως από την πλευρά του θα κάνει ότι περνάει από το χέρι ώστε η ομάδα να βελτιωθεί αγωνιστικά και εν τέλει να πετύχει τον στόχο που δεν είναι άλλος αυτήν την στιγμή από την παραμονή στα σαλόνια της Super League.

Σε σχέση τέλος με τον νέο προπονητή της ομάδας Σάββα Παντελίδη, ο Μάκης Γιαννίκογλου δήλωσε πως τον θεωρεί «έναν πολύ καλό και αξιόλογο προπονητή επιδεικνύοντας σοβαρότητα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας». Μάλιστα, αποθέωσε τον τρόπο δουλειάς του, υποστηρίζοντας ότι δουλεύουν πολύ σκληρά στις προπονήσεις και είναι θέμα χρόνου το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς να φανεί στο γήπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «τα μέχρι πρότινος αποτυχημένα αποτελέσματα αδικούν την προσπάθεια αλλά και την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις από παίκτες και τεχνική ηγεσία» και ευελπιστεί πως σύντομα θα αποτυπωθεί στον αγωνιστικό χώρο η δουλειά του αλλά και όλων των ποδοσφαιριστών του γηραιού.