Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Την δεύτερη ήττα του γνωρισε στην Κομοτηνή για την 11η αγωνιστική της Football League ο Πανθρακικός και έμπλεξε σε περιπέτειες για την παραμονή του μετά το 0-1 από τον Αγροτικό Αστέρα.

Ωστόσο έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Β’ Εθνικής Κατηγορίας ή Football League.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Στην αγωνιστική αυτή αν και αρκετοί αγωνίστηκαν κανένας δεν σκόραρε.

Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

Πανθρακικός – Αγροτικός Αστέρας 0-1: Ο Αγροτικος Αστερας του Νικου Νεντιδη πετυχε νέα νίκη εκτός εδρας βαζοντας μπελάδες στους Θρακιώτες. Ο πρωην του Πανθρακικού και ΑΕΚ Νικος Αργυρίου αγωνιστηκε βασικός σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Βασιλης Τριανταφυλλακος απέναντι στην πρωην ομάδα του.

Πανελευσινιακός – Καλλονή 3-1: Tην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Ελευσίνα απέναντι στην Καλλονη με την οποία πλεόν μοιράζονται την τελευταία θέση. Στους νησιώτες πλεον δεν αγωνίζονται οι Ταϊρης (πρωην Πανθρακικού) και Κέρι (πρωην Εβρος Σουφλίου).

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-0: Στο ντερμπι της αγωνιστικής ο Απόλλωνας του Ακη Μάντζιου εμεινε στο μηδεν με τον ΟΦΗ στην Ριζούπολη. Για τον Απόλλωνα ως αλλαγές αγωνίστηκαν οι πρωην του Πανθρακικού Τσιάρας και Τζάνης, ενώ για τον ΟΦΗ βασικός αγωνιστηκε ο πρωην της Ξάνθης Κομεσίδης.

Λαμία – Αχαρναϊκός 3-0: Μια ακόμη σημαντική νίκη που την φερνει κοντα στον πρωτοπόρο Απόλλωνα πέτυχε η Λαμία απέναντι στον αποδυναμωμένο Αχαρναικό. Για την ομάδα της Λαμίας βασικός αγωνίστηκε ο πρωην του Πανθρακικού και ΑΕΚ Πεταυράκης.

Σπάρτη – Παναιγιάλειος 0-0: Η Σπάρτη έμεινε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη «κολλώντας» στο μηδεν απέναντι στον Παναιγιάλειο. Ο εβρίτης Δημητρης Σιωπης αγωνίστηκε βασικός αλλα αντικαταστάθηκε στο 81′ για τους Σπαρτιάτες.

Άρης – Πανσερραϊκός 4-0: Την ευκολότερη νίκη του στο πρωταθλημα πέτυχε ο Αρης που καθαρισε τον Πανσερραικό από το πρωτο μερος. Βασικός ο Ξανθιώτης Κενάν Μπαργκάν που αντικαταστάθηκε στο 77′, ενω ο πρωην Ξανθης και Πανθρακικού Λάζαρος Χαριτωνίδης δεν αγωνίστηκε.

Καλλιθέα – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-2: Σε ενα συναρπαστικό παιχνίδι Καλλιθεα και Καρδίτσα μοιράστηκαν τις εντυπώσεις. Βασικός για την Kαρδίτσα αγωνίστηκε ο τερματοφυλακας Κουτσόπουλος, ενω στο 49′ μπηκε ως αλλαγη στον αγώνα ο Ζδράβος και οι δυο παλιοί παίχτες του Πανθρακικού.

Tρίκαλα-Κισσαμικός (αναβλήθηκε): Δεν εγινε το παιχνίδι λόγω παγετού. Ετσι δεν αγωνίστηκαν για τα Τρίκαλα οι Σαρακατσάνος, Μουμίν, Ριζογιάννης και Μπαϊκαρά, ενω για τον Κισσαμικο οι Σταθάκης, Τσερκέζος και Κουρέλλας.