Σε ποια περιοχή της Θράκης θα έχει ολικό παγετό και την προσεχή εβδομάδα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

 

Τις προβλέψεις του έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου για την επόμενη βδομάδα. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου όπως την κοινοποίησε στη σελίδα του στο facebook:

«ΚΑΜΙΑ “ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ” ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΠΙΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΑ..

ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το κύμα ψύχους που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα θα έχει η νέα μεταβολή του καιρού από βδομάδα αν και θα έχει χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνουν κρύο και χιόνια τοπικά ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια. Ο Καιρος θα παραμείνει γενικά μαλακός στα νοτια..
Που θα κάνει κρύο το επόμενο τριήμερο και γιατί..

Οι πυκνές κατά τόπους όμιχλες σε αρκετές περιοχές της κεντροβόρειας Ελλάδας θα εμποδίσουν να μαλακώσει ο καιρός!

Όπως τόνισα και στο  δελτίο καιρού της ΕΡΤ οι κατά τόπους πυκνές ομίχλες (ομιχλόσουπες όπως τις λέω στα δελτία καιρού) που θα σχηματίζονται το επόμενο 48ωρο κατά τη διάρκεια της νύχτας στις κλειστές πεδιάδες /οροπέδια της κεντροβόρειας Ελλάδας και γενικά στις ευπαθείς στις ομίχλες περιοχές στις περισσότερες των περιπτώσεων δύσκολα θα διαλύονται με αποτέλεσμα η θερμοκρασία εκεί να παραμένει χαμηλότερη έως και πολύ χαμηλότερη συγκριτικά με τις όμορες ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Εκτός από τη Φλώρινα με το κλασικό της σινιάκι και στη Λάρισα ή τα Τρίκαλα, στα Γιάννενα ή στον Λαγκαδά, στην Ορεστιάδα ή ακόμα και στη Δράμα υπάρχει η πιθανότητα διατήρησης του ολικού παγετού και τις επόμενες ημέρες (η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά το μηδέν καθ’όλη τη διάρκεια της) εξαιτίας της πιθανότητας διατήρησης των ομιχλών και μέσα στην ημέρα ενώ στις γύρω ακόμα και ορεινές περιοχές ο καιρός θα είναι εντυπωσιακά πιο μαλακός!»

 

Πηγή: https://www.metrosport.gr/