ΕΠΣ Ξάνθης: Η βαθμολογία που θα ξεκινήσουν οι ομάδες της Α1 Κατηγορίας σε πλέι οφ και πλέι άουτ με βάση τα τωρινά δεδομένα

 

Έχοντας ολοκληρωθεί αισίως και η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης και απομένοντας άλλες 4 για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια, όλες οι ομάδες αρχίζουν και σκέφτονται την διαδικασία των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Αρχικά στην διαδικασία των πλέι οφ μέσα από την οποία θα βγει και ο πρωταθλητής, θα εισαχθούν οι 5 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και αντίστοιχα στα play out θα συμμετέχουν οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις από 6 έως 10.

Αν η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελείωνε σήμερα με την ολοκλήρωση της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής, στην διαδικασία των πλέι οφ θα συμμετείχαν βάσει βαθμολογίας ο Άρης Αβάτου ο οποίος και προπορεύεται, η Αναγέννηση Θαλασσιάς, ο Ηρακλής Ν. Ζυγού, ο  Εχίνος Σπορ και η Ασπίδα Ξάνθης.

Στην διαδικασία των πλέι άουτ θα διεκδικούσαν την παραμονή τους βάσει βαθμολογικού πίνακα ο Αστέρας Μαγικού, η ομάδα της ΑΕ Ξάνθης, ο Νέστος Κύρνου, ο ΑΟ Βιστωνίδας και ο Άρης Πετεινού.

Η διαδικασία με την οποία ορίζεται η ειδική βαθμολογία κάθε ομάδας στα πλέι οφ είναι ως εξής: Η διαφορά των πόντων μεταξύ της 1ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα με την 5η ομάδα διά τέσσερα έτσι ώστε να οριστεί η βαθμολογία της πρώτης στην διαδικασία των πλέι οφ. Έπειτα η διαφορά των πόντων μεταξύ της 2ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα με την 5η ομάδα διά τέσσερα ώστε να οριστεί η βαθμολογία της 2ης και ούτω κάθε εξής.

Η διαδικασία με την οποία ορίζεται η ειδική βαθμολογία κάθε ομάδας στα πλέι άουτ είναι ως εξής: Η διαφορά των πόντων μεταξύ της 6ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα  με την 10η ομάδα διά τέσσερα έτσι ώστε να οριστεί η βαθμολογία με την οποία θα μπει ως πρώτη στην διαδικασία των πλέι άουτ. Έπειτα η διαφορά των πόντων μεταξύ της 7ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα με την 10η ομάδα διά τέσσερα ώστε να οριστεί η βαθμολογία της 2ης και  ούτω κάθε εξής.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαίρεσης είναι δεκαδικός αριθμός τότε έχει ως εξής: Για παράδειγμα η διαφορά των πόντων μεταξύ του Άρη Αβάτου και της Ασπίδας Ξάνθης είναι 14 πόντοι το οποίο 4 βγάζει ως αποτέλεσμα 3,5 άρα ο Άρης Αβάτου θα ξεκινούσε με 4 βαθμούς. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαίρεσης ήταν 3,6 ή 3,7 και προς τα πάνω γίνεται στρογγυλοποίηση στην μονάδα προς τα πάνω. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαίρεσης ήταν 3,4 ή 3,3 και προς τα κάτω γίνεται στρογγυλοποίηση στην μονάδα προς τα κάτω.

Η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ μετά και την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής:

Άρης Αβάτου 4

Αναγέννηση Θαλασσιάς 3

Ηρακλής Ν. Ζυγού 1

Εχίνος Σπορ 1

Ασπίδα Ξάνθης 0

Η ειδική βαθμολογία των πλέι άουτ μετά και την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής:

Αστέρας Μαγικού 2

ΑΕ Ξάνθης 2

Νέστος Κύρνου 2

ΑΟ Βιστωνίδας 1

Άρης Πετεινού 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΑΓΩΝΕΣ:

1. Άρης Αβάτου 35 (47-10)
2. Αναγέννηση Θαλασσιάς 34 (31-14)
3. Ηρακλής Ν. Ζυγού 26 (23-18)
4. Εχίνος Σπορ 23 (26-13)
5. Ασπίδα Ξάνθης 21 (18-15)

——————————————–
6. Αστέρας Μαγικού 14 (25-31)*
7.  ΑΕ Ξάνθης 13 (15-29)*
8. Νέστος Κύρνου 12 (15-37)
9. ΑΟ Βιστωνίδας 10 (19-33)
10. Άρης Πετεινού 5 (11-28)

* Οι Αστέρας Μαγικού και ΑΕ Ξάνθης ξεκίνησαν με -2 βαθμούς