Τα πήρε και τα σήκωσε όλα ο αέρας σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη (+photos)

 

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει ο αέρας που φυσά έντονα σε Ξάνθη, Κομοτηνή αλλά και Αλεξανδρούπολη. Πτώσεις δέντρων, αντικειμένων ακόμα και σκουπιδιών έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και στις τρεις πόλεις και τις γύρω περιοχές.

Στη Κομοτηνή έχουν καταγραφεί αρκετές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα ακόμη και σε δημόσια περιουσία. Τις πρωϊνές ώρες στο δρόμο της δημοτικής αγοράς υπήρξε πτώση ενός δέντρου το οποίο έπεσε σε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα και κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Αργότερα, πίσω απο την Τσανάκλειο Σχολή ο δυνατός αέρας κατάφερε να ”σηκώσει” ολόκληρη τζαμαρία απο μπαλκόνι και η οποία προσγειώθηκε στο έδαφος όπου έγινε χίλια κομμάτια. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν περνούσε κάποιος πεζός καθώς στο ισόγειο της πολυκατοικίας βρίσκεται μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Απο τα 7 μποφόρ δε γλίτωσε ούτε ο εορταστικός στολισμός της πόλης με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που δέσποζε στο Σπαθί να γίνεται ένα ”μάτσο”  απο λαμπάκια και τα μικρά έλατα της πλατείας να πέφτουν και να κατρακυλούν.  Τα περισσότερα στολίδια που βρίσκονται στις κολώνες έχουν πέσει και αν δε σταματήσει ο αέρας αναμένονται και άλλες ζημιές.

Εκτός Κομοτηνής αμμοθύελλα κατακλύζει τη περιοχή ανάμεσα στον Ίασμο και τον Κομψάτο με μεγάλη ένταση, αλλά ευτυχώς δεν έχει δημιουργήσει ακόμη προβλήματα.

Στην Αλεξανδρούπολη τα δυνατά μποφόρ έχουν ρίξει αρκετούς κάδους οι οποίοι ”κόβουν βόλτες” και πολλά από τα σκουπίδια βρίσκονται στο δρόμο ή τα παίρνει ο αέρας. Καρέκλες από καταστήματα εστίασης επίσης έπεσαν θύματα του αέρα και δε γλίτωσε ούτε ο στολισμός της παραλίας. Σε αποκλεισμό βρίσκεται η Σαμοθράκη καθώς εξαιτίας των μποφόρ έχουν ακυρωθεί τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στη Ξάνθη δέντρα και κλαδιά έχουν πέσει στους δρόμους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία και η Πυροσβεστική να έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για να τα απομακρύνει. Χιονοθύελλα επικράτησε και στο Δασικό χωριό της Ξάνθης το οποίο ”ντύθηκε” στα λευκά και το θερμόμετρο εκεί δείχνει -9 βαθμούς.

Με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

 

Πηγές: xronos.gr, paratiritis-news.gr, alexpoli.gr, xanthinea.gr.