Χριστουγεννιάτικος μποναμάς ύψους 4.000 ευρώ για καθεμιά από τις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης

 

Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ΕΠΣ όλης της χώρας εγκρίθηκε ύστερα από την συνάντηση που είχαν η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA.

Με προσωπικές ενέργειες του Κωστάκη Κουτσοκούμνη η UEFA θα μοιράσει στις ΕΠΣ το ποσό των 220.000 €, με ισόποση κατανομή, το οποίο ήδη σήμερα θα πρέπει να βρίσκεται στους λογαριασμούς των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων ανά τη χώρα. Παράλληλα θα δοθούν και 80.000 € στον Γιώργο Μπίκα, ως βοήθημα για την καταστροφή της οικίας του.

Δεδομένου ότι έχουμε περίπου 55 ενώσεις, ο… μποναμάς φτάνει τα 4.000 ευρώ για την καθεμιά. Άρα 4.000 ευρώ για την ΕΠΣ Ξάνθης, 4.000 ευρώ για την ΕΠΣ Θράκης, 4.000 ευρώ για την ΕΠΣ Έβρου, τα χρήματα δίνονται πρωτίστως για να καλυφθούν ανάγκες όπως  η μισθοδοσία των υπαλλήλων. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την χρηματοδότηση των ΕΠΣ:

“Η ΠΔΕ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι απέφερε αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες μάλιστα ώρες, η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA στη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, για εφάπαξ οικονομική ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ελλάδας, από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, δεδομένων και των εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Κατόπιν προσωπικών ενεργειών του επιτετραμμένου της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, και με την υποστήριξη του επικεφαλής του τμήματος ομοσπονδιών της UEFA κ. Ζόραν Λάκοβιτς, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου αποδέχθηκε το χθεσινό επίσημο αίτημα της ΕΠΟ για έκτακτη ειδική χρηματοδότηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Εγκρίθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ, ποσό που αναλογεί σε 220.000 ευρώ για τις ΕΠΣ (με ισόποση κατανομή) και 80.000 ευρώ, ως βοήθημα της UEFA στον κ. Γεώργιο Μπίκα για την καταστροφή της οικίας του. Το ποσό θα έχει μεταφερθεί στον λογαριασμό της ΕΠΟ έως αύριο Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και η ΠΔΕ/ΕΠΟ θα το διανείμει αυθημερόν στους τελικούς παραλήπτες του.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ ευχαριστεί τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον κ. Ζόραν Λάκοβιτς και την UEFA για την εξαιρετικά σημαντική απόφαση υποστήριξης του ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Στις 15 Ιανουαρίου 2017 θα ολοκληρωθεί ο οργανωμένος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του ποδοσφαίρου, προκειμένου να εκσυγχρονισθεί ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ και να περιγραφούν οι αρμοδιότητες των πειθαρχικών επιτροπών και των δικαιοδοτικών οργάνων της Ομοσπονδίας. Ο νέος κώδικας στη συνέχεια θα αποσταλεί στη FIFA και στην UEFA για έγκριση.

Έως τις 15 Ιανουαρίου 2017 θα παραδοθεί στην ΠΔΕ το πόρισμα εσωτερικού οικονομικού ελέγχου που διενεργεί η εταιρεία Deloitte στην ΕΠΟ για τη χρήση έως τις 31.10.2016.

Ζητήθηκαν έγγραφες εξηγήσεις από την Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ για την χωρίς εντολή παράστασή της σε εκδίκαση προσφυγής της ΠΑΕ Ατρόμητος στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

*** Η ΠΔΕ εύχεται στο προσωπικό της ΕΠΟ και σε όλον τον κόσμο του ποδοσφαίρου Καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το Νέο Έτος”.