Τιμά τον Μάριο Γκιούρδα ο ΠΣΑΤ για την διάσωση από πυρκαγιά 9 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός βρέφους

 

Την προσεχή Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, θα τιμηθούν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες και ομάδες της χρονιάς στην Ελλάδα, όπως τους ανέδειξαν με την ψήφο τους οι αθλητικοί συντάκτες, μέλη του ΠΣΑΤ.

Πέρα όμως από τους κορυφαίους των κορυφαίων, ανακοινώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ότι θα τιμηθεί με το Έπαθλο Κοινωνικής Προσφοράς ο πρώην διεθνής πετοσφαιριστής Μάριος Γκιούρδας

Ο λόγος που θα τιμηθεί ο εβρίτης είναι η «άμεση επέμβαση με την Πυροσβεστική στην οποία και υπηρετεί για τη διάσωση ανθρώπων – μεταξύ τους και ένα 9χρονο παιδάκι – που κινδύνευαν μετά από πυρκαγιά στον Πειραιά».

Βέβαια το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών έκανε λόγο για ένα βρέφος και συνολικά 9 ανθρώπους που είχαν διασωθεί από την Πυροσβεστική και την ομάδα του Μάριου Γκιούρδα, μετά από πολύωρη επιχείρηση και μακρά μάχη με τις φλόγες.

Επίσης με το ίδιο έπαθλο θα τιμηθεί και η πρώην διεθνής πολίστρια Μάνια Μπικώφ  για τη σημαντική συμβολή της στον αγώνα διάσωσης των προσφύγων στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου κατά το 2016.

Τέλος, θα βραβευθούν και οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, που ύψωσαν την ελληνική σημαία και την Ελλάδα στους αγωνιστικούς χώρους διαχρονικά, με το Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους, μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Η Ετήσια Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Banquet») με ώρα έναρξης 18.30.

Εκεί θα ανακοινωθούν και οι κορυφαίοι της χρονιάς. Επειτα από την ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών, οι τρεις υποψήφιοι για κάθε κατηγορία θα είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2016: ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος (μαραθώνια κολύμβηση), ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Λευτέρης (ενόργανη γυμναστική), ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Κώστας (στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2016: ΚΟΡΑΚΑΚΗ Άννα (σκοποβολή), ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Βούλα (στίβος), ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Κατερίνα (στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2016: ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ, 470 ΑΝΔΡΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (Μάντης Παναγιώτης, Καγιαλής Παύλος), TORNADO ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (Πασχαλίδης Ιορδάνης, Τριγκώνης Κώστας)

 ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2016: ΓΕΜΕΛΟΣ Νίκος (κολύμβηση), ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ Τάσος (σκοποβολή), ΡΑΦΤΗΣ Δημήτρης (ενόργανη γυμναστική).

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Θανάσης (στίβος), ΜΑΜΑΛΟΣ Παύλος (άρση βαρών), ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης (στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016: ΚΟΡΟΚΙΔΑ Δήμητρα (στίβος), ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ Αλεξάνδρα (κολύμβηση), ΤΣΑΚΩΝΑ Μαρία (κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016: ΖΕΥΓΑΡΙΑ BC3 ΜΠΟΤΣΙΑ (Ντέντα Άννα, Πανανός Νίκος, Πολυχρονίδης Γρηγόρης), ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΠΑΘΗΣ (Ντούνης Βασίλης, Πυλαρινός Γεράσιμος, Τριανταφύλλου Πάνος), TANDEM ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (Χαλκιαδάκη Αδαμαντία, Μηλάκη Ηρώ)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΓΚΙΟΥΡΔΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ