Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Δυο ήττες για τις ομάδες της Θράκης είχαμε για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, την πρώτη για τον Ορφέα Ξάνθης εκτός έδρας στην Χρυσούπολη από τον Νέστο και μια για την Δόξα Προσκυνητών εντός έδρας από την Καρδία στην Κομοτηνή.

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αυτήν την Κυριακή αρκετοί αγωνίστηκαν ενω σκοραρε ο Μκρτσιαν, ο Μπαλού ο Κυβελίδης σκόραρε. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

1ος ΌΜΙΛΟΣ

Εορδαϊκός-Απόλλων Καλαμαριάς 1-7Q Για τον πρωτοπόρο και “καταιγιστικό” Απόλλωνα του πρωην προπονητη του Πανθρακικού Δημητρη Καλαϊτζιδη  βασικος και σκορερ του δευτερου τέρματος ήταν ο Κυβελίδης, ενω στο 70′ μπηκε ως αλλαγή ο πρωην της Ξανθης Ζωτος.

Νέστος Χρυσούπολης-Ορφέας Ξάνθης 1-0: Για τον Νέστο βασικοί ξεκίνησαν οι Παυλακάκης, Μπουλγκούρας  και ο Λάσπατζης, ενω ως αλλαγη ο Βαλαβανόπουλος.

Δόξα Δράμας-Αλμωπός Αριδαίας 3-0: Στο ντεμπούτο του Παναγιωτη Τζαναβαρα η Δόξα Δράμας των βασικών Σικαλιά, Σουανη και Μπουσινάκη νικησε τον Αλμωπο στο β’ μερος και παρεμεινε στην τριτη θέση.  Αλλαγες ο Δουμάνης και ο Μαρκόπουλος που σκοραρε το τερμα της Δόξας. Δεν αγωνίστηκαν οι Ολισε, Γκαραγκλιδης κα Ιγκορ.

Καβάλα-ΑΕΠ Βατόλακκου 1-0: Νίκη για την Καβάλα μετα από καιρό που  είναι ήδη εκτός του «κόλπου» της ανόδου. Βασικός ξεκίνησε ο Λαδάκης, ο Μπάτζιος, ο Σταματόπουλος και ο Φραγκουλης και ως αλλαγή ο Μελλισόπουλος από το 67′. Δεν αγωνίστηκε ο Λίτσκας και ο Παππάς που αποχώρησε από την ομαδα (θυμηθείτε ΕΔΩ).

2ος ΌΜΙΛΟΣ

ΑΕ Καραϊσκάκης-Διαγόρας Σεβαστής 3-0: Δεν τα καταφερε η πρωτοπόρος πριν τον αγώνα και έκπληξη του πρωταθλήματος Διαγόρας που ηττηθηκε 3-0 στην Άρτα  εχοντας ως βασικό τον πρωην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρη Σκλιοπίδη

Αστέρας Πετριτή-Τηλυκράτης 1-1: Από την ομαδα της Λευκαδας βασικός στην εκτός έδρας ισοπαλία ηταν ο πρωην του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης.

Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Νίκη Βόλου 1-0: Μεγαλη νίκη για τους γηπεδούχους όπου βασικός ήταν ο πρωην παιχτης της Ξανθης Δημήτρης Ψύρρας.

Θεσπρωτός-Πύδνα Κίτρους 0-2: Οι Πιερείς πήραν νεα μεγαλη νικη εκτός έδρας αυτή την φορά, ανεβηκαν στην 4η θέση εχοντας ως βασικό τον πρωην πορτιερο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρη Παπατολικα.

3ος ΌΜΙΛΟΣ

Αιολικός-Τσικλητήρας Πύλου 2-1: Δεν αγωνίστηκε για τους νησιώτες που πήραν δευτερη συνεχομενη εντός έδρας νικη ο Εβρίτης Αρθούρος Αμπραχαμιάν.

Παναχαϊκή-ΑΟ Θήβα 1-0: Η Παναχαϊκή των βασικών Βρονταρά, Μακρυδημήτρη και Φωτάκη παρόλο που δεν ειχε καλη εμφανιση νίκησε και  παρεμεινε πρωτη με 5 βαθμούς διαφορα από τον Παναρκαδικό.

Χαλκίδα-Δόξα Μεγαλόπολης 2-2: Για την Χαλκίδα βασικός και σκορερ στο γκολ της ισοφαρισης σε 1-1 στο 43′ ο πρωην χαφ του Πανθρακικού Μπαλου.

Λόγω ρεπό δεν αγωνίστηκε το Λουτρακι του Γιώργου Γούλα.

4ος ΌΜΙΛΟΣ

Ιωνικός-Ιάλυσος 2-0: Ο πρωτοπόρος Ιωνικός του Ηλία Κυριακίδη που μπήκε ως αλλαγή στο 89′ νικησε και τον Ιάλυσσο  και ξεφυγε 6 βαθμούς από τον Ερμή Ζωνιανών.

Πανθηραϊκός-Εργοτέλης 2-2: Σε ένα επεισοδιακο παιχνίδι με 2 κοκκινες και πολλά παραπονα από τους γηπεδούχους, η ομαδα της Σαντορίνης ανοιξε το σκορ με τον Μκρτσιαν στο 25′ και εκλεισε 2-0 το ημίχρονο. Ωστοσο η αποβολη του Μκρτσιαν στο 53′ και του τερματοφυλακα στο 58′ άλλαξε την κατάσταση για την ομαδα του Εργοτελη του Νικου Ουσταμπασίδη που ισοφαρισε σε 2-2 στις καθυστερησεις. Απο τον Πανθηραϊκό αγωνίστηκε βασικός ο Λαζαρίδης που αντικατασταθηκε μετα την αποβολή του Μκρτσιαν για λόγους τακτικής. Από τον Εργοτέλη βασικός αγωνίστηκε ο Κατσικοκερης που είχε ένα δοκαρι, ενω ως αλλαγη ο Μάουρο Πόι.

Άγιος Ιερόθεος-Θύελλα Ραφήνας 1-1: Βασικός σε ενα παιχνίδι για την Θύελλα αν και προηγήθηκε δεν κρατησε την νικη  ήταν ο Μανωλης Ντόσκας

Εθνικός-Προοδευτική 0-0: Βασικος ο Χρήστος Πατσατζόγλου για τους «βυσσινι» ενω ο Νίκος Γκαϊδατζής δεν αγωνίστηκε.

Ρόδος-ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 2-1: Για τους Χανιωτες που προηγηθηκαν αλλα δεν κρατησαν το σκορ, βασικός ήταν ο Κομοτηναίος Γιώργος Γκουτσίδης .

Κηφισιά-Ερμής Ζωνιανών (αναβλήθηκε): Δεν έγινε αγώνας λόγω της απεργίας στα λιμάνια, οποτε δεν αγωνίστηκαν για την Κηφισιά ο πρωην πορτιερο του Πανθρακικού Γιώργος Γουμάγιας και για τον Ερμή ο Θανασης Τοπούζης.