Όλες οι λεπτομέρειες για τα φετινά Αλεξάνδρεια που διοργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης ΑΜ-Θ

 

Για ακόμα μία χρονιά, αυτή τη φορά στο κολυμβητήριο της Καβάλας, διοργανώνονται τα Αλεξάνδρεια, στη μνήμη ένος μεγάλου εργάτη του αθλήματος και του ΠΑΟΚ, του Θανάση Χατζηγεωργίου, το έργο του οποίου έχει αναλάβει να συνεχίσει ο γιος του Δημήτρης.

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον ΑΣ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την ΚΟΕ και ειδικά φέτος την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίς και Θράκης. Θα διεξαχθούν 2-4 Δεκεμβρίου και όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση το ThrakiSportS, σε αυτήν την διοργάνωση θα κάνει την επανεμφάνισή του ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Τα Αλεξάνδρεια πρόκειται για διεθνή συνάντηση η οποία βρίσκεται στο καλεντάρι της ομοσπονδίας ως αγώνας κριτήριο επίτευξης ορίων για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (παγκόσμιο ανδρών-γυναικών, ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων).

Γενικές πληροφορίες
Η Κολυμβητική Συνάντηση «24α Αλεξάνδρεια», περιλαμβάνεται στη σειρά Grand Prix και θα διεξαχθεί στο Κολυμβητήριο της Καβάλας πισίνα 50μ., 8 διαδρομών με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν
Οι κολυμβητές – τριες των αγωνιστικών κατηγοριών δηλαδή οι γεννηθέντες από το 2004 και πριν.
Κάθε σύλλογος μπορεί να συμμετέχει με 12 κολυμβητές – τριες ανά αγώνισμα.
Κάθε κολυμβητής – τρια έχει το δικαίωμα να αγωνισθεί σε έως και 5 αγωνίσματα και σε έως και 2 σε κάθε αγωνιστική ενότητα.
Το κόστος συμμετοχής ανά κολυμβητή-τρια ανέρχεται στα 10 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν πριν την έναρξη των αγώνων στον ταμία του κολυμβητικού τμήματος του συλλόγου.
Η δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται από τον σύλλογο που ανήκει ο κολυμβητής-τρια.
Δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι 25/11/16 στα γραφεία της ΠΕΚ (fax 2510223434 ή στο e mail pekoanmath@yahoo.gr)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 5 αγωνιστικές ενότητες
Παρασκευή 2/12/16 ώρα έναρξης 1ης αγωνιστικής ώρα 17.00 προκριματικοί και τελικές σειρές
Σάββατο 3/12/16 ώρα έναρξης 2ης αγωνιστικής ώρα 09.00 προκριματικοί
Σάββατο 3/12/16 ώρα έναρξης 3ης αγωνιστικής ώρα 17.00 τελικοί
Κυριακή 4/12/16 ώρα έναρξης 4ης αγωνιστικής ώρα 09.00 προκριματικοί
Κυριακή 4/12/16 ώρα έναρξης 5ης αγωνιστικής ώρα 16.00 τελικοί
Οι προκριματικοί θα πραγματοποιηθούν σε έναν κύκλο όπου θα αγωνισθούν οι 24 καλύτεροι χρόνοι με τη μορφή πυραμίδας και για τους υπόλοιπους κολυμβητές – τριες θα καταρτιστούν οι σειρές βάσει χρόνου από την γρηγορότερη στην αργότερη σειρά .
Από τους προκριματικούς θα προκρίνονται για τους τελικούς οι 16 καλύτεροι χρόνοι και στους τελικούς , θα πραγματοποιείται μικρός και μεγάλος τελικός έως τα αγωνίσματα των 200μ.
Τα αγωνίσματα 400μ. ελεύθερο ανδρών-γυναικών και 400μ. μικτή ατομική ανδρών-γυναικών θα πραγματοποιηθούν με τους 32 καλύτερους δηλωθέντες χρόνους.
Τα αγωνίσματα 800μ. γυναικών και 1.500μ. ανδρών θα πραγματοποιηθούν έως 2 σειρές .
Τα αγωνίσματα 800μ. ανδρών και 1.500μ. γυναικών θα πραγματοποιηθούν σε μία μόνο σειρά ανά αγώνισμα με τους 8 καλύτερους δηλωθέντες χρόνους.
Οι χρόνοι που θα ληφθούν υπ’ όψη για την κατάρτιση των σειρών θα είναι οι καλύτεροι χρόνοι που θα έχουν κάνει οι κολυμβητές – τριες από τις 1/1/16 έως 25/11/16 σε 50αρα πισίνα.
Τυχόν διαγραφές ή διορθώσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έως την Πέμπτη 1/12/16 και ώρα 14.00 το αργότερο όπου θα γίνει και η τελευταία ανάρτηση συμμετοχών και φύλλων αγώνα στο διαδίκτυο και πέραν αυτού του χρονικού ορίου καμία άλλη αλλαγή ή διαγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί προκειμένου οι κολυμβητές – τριες να γνωρίζουν σε ποιόν κύκλο των προκριματικών θα αγωνισθούν.
Με τις δηλώσεις συμμετοχή των αθλητών-τριων οι συμμετέχοντες σύλλογοι θα πρέπει να καταθέσουν και την απόφαση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του Σωματείου από τη ΓΓΑ καθώς και την άδεια λειτουργίας του Κολυμβητηρίου.

Έπαθλα
Στους τρείς πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα καθώς και κύπελλο στον πρώτο νικητή του κάθε αγωνίσματος.
Ο καλύτερος κολυμβητής-τρια σύμφωνα με την διεθνή βαθμολογία της FINA θα επιβραβευθεί με το ποσό των 300 ευρώ.
Τεχνική σύσκεψη των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 2/12/16 και ώρα 15.30 στο χώρο της πισίνας του κολυμβητηρίου.