ΕΠΣ Ξάνθης: Συνέχιση του διακοπέντος αγώνα Πετεινός-Άβατο από το… 90+3′ αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή

 

Το σήριαλ του αγώνα ανάμεσα στον ουραγό Άρη Πετεινού και τον πρωτοπόρο Άρη Αβάτου για την Α1 Κατηγορία ΕΠΣ Ξάνθης, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού διεκόπη από τον διαιτητή στις καθυστερήσεις, θα έχει και… συνέχεια.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ξάνθης στην συνεδρίασή της αποφάσισε ότι κακώς ο διαιτητής διέκοψε οριστικά το παιχνίδι και με μια απόφαση που δεν θεωρούνταν η αναμενόμενη, με βάση την συνήθη πρακτική, αποφάσισε ο αγώνας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά από το σημείο στο οποίο διεκόπη.

Κοινώς, όσα έγιναν στα 90+3 λεπτά της αναμέτρησης μετράνε κανονικά, όπως φυσικά και το σκορ που εκείνο το σημείο ήταν 1-1 και θεωρούνταν μεγάλη έκπληξη. Όταν οι δυο ομάδες οριστεί να ξαναβρεθούν στο γήπεδο, θα βρεθούν ουσιαστικά για να ολοκληρώσουν τις καθυστερήσεις και ο αγώνας να λήξει στην συνέχεια κανονικά.

Η απόφαση αποτελεί αναμφισβήτητα δικαίωση για την πλευρά του Άρη Πετεινού, που ως γηπεδούχο σωματείο ήταν αυτό που είχε πρόβλημα, αφού με βάση τα όσα είχαν αναγραφεί στο φύλλο αγώνα, αν τεκμηριώνονταν δική του υπαιτιότητα στην διακοπή τότε θα έχανε το ματς στα χαρτιά με 3-0 και θα κινδύνευε με αφαίρεση βαθμών.

Πλέον απομένει να δούμε ποιος θα είναι οι αντιδράσεις για αυτήν την απόφαση, με πρώτη φυσικά αυτήν του διαιτητή που είναι προφανές ότι μένει κάτι παραπάνω από εκτεθειμένος με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ξάνθης, που ουσιαστικά αποτελεί άδειασμα στην επιλογή του να μην συνεχιστεί το παιχνίδι.