Άνοδος του ΚΟΞ στην Β’ Εθνική μετά από απόφαση του Αθλητικού Δικαστή!

 

Την άνοδό της στην Β’ Εθνική Ανδρών εξασφάλισε η ομάδα πόλο του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που είχαμε στον χώρο της υδατοσφαίρισης με απόφαση του Αθλητικού Δικαστή.

Εκεί είχε προσφύγει η ΝΕ Λάρισας και έπειτα από αυτήν την προσφυγή, επαναπροσδιορίζεται η βαθμολογία της τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών περιόδου 2015-16.

Όπως ανακοίνωσε η ΚΟΕ, μετά από αυτήν την εξέλιξη, αποφασίστηκε ότι «ανέρχονται στην Β’ Εθνική κατηγορία, για την περίοδο 2016-17, οι 8 ακόλουθες ομάδες: ΟΦΘ, ΝΕ Λάρισας, Άρης Θεσσαλονίκης, ΝΟ Ιτέας, Άργης Καλαμάτας, ΝΟ Σύρου, Επειός Ίλιδας, ΚΟ Ξάνθης, χωρίς να επηρεάζεται ο συνολικός αριθμός (25) των ομάδων που θα μετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα Β’ Εθνικής κατηγορίας».

Κατά συνέπεια, ανέρχεται στην Β’ Εθνική και ο ΚΟΞ! Επίσης, «αναστέλλεται η ιδιότητα του αθλητή (όπως ορίζει με σαφήνεια ο ν.2725/99, ως έχει τροποποιηθεί), για όσους δεν έχουν καταθέσει στην ΚΟΕ σε αδράνεια (ανενεργή) την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος του προπονητή».