Με ρεκόρ συμμετοχών και πιστοποίηση από AIMS και IAAF ο 3ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος

 

Πραγματοποιείται την Κυριακή ο 3ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος στην Ξάνθη, με συμμετοχές περισσότερες από τις προηγούμενες φορές, γεγονός που δείχνει ότι ο αγώνας γίνεται πλέον θεσμός.

«Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ήδη οι συμμετοχές για τον 3ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, έχουν ξεπεράσει το πλήθος των συμμετοχών κάθε προηγούμενης χρονιάς», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι με βάση την προκήρυξη θα δοθεί η δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών για τον Ημιμαραθώνιο και για τον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και την ημέρα του αγώνα, δύο ώρες πριν την εκκίνηση. Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική Πλατεία σε διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών για τον κάθε ένα από τους παραπάνω αγώνες. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους παραπάνω δρομείς τις παρακάτω ώρες.
− Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 : 10.00 έως 19:00
− Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 : (2) ώρες πριν την εκκίνηση.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η επίσημη καταμέτρηση του Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου με την επίσημη μεθοδολογία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).

Την μέτρηση της διαδρομής την έκανε ο Γιώργος Δούσης, ο οποίος είναι ο επίσημα πιστοποιημένος μετρητής της AIMS/IAAF στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια του αυτή παραβρέθηκαν εκ μέρους των διοργανωτών του Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης, ο Γραμματέας Σεραφείμ Βασιλειάδης, ο Έφορος Λεωνίδας Ξανθόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Θεόδωρος Κάννος.

Η μέτρηση έγινε με ειδικό όργανο προσαρμοσμένο σε ρόδα ποδηλάτου, προηγήθηκε κατ΄ επανάληψη καλιμπράρισμα του μηχανισμού μέτρησης με ακρίβεια εκατοστών ανάλογα με την τρέχουσα θερμοκρασία και η διαδρομή επαναμετρήθηκε δύο φορές για την ελαχιστοποίηση του λάθους. Στην δεύτερη καταμέτρηση έγινε και η σήμανση ανά χιλιόμετρο, με καρφίδες στην άσφαλτο.

Η πλήρης έκθεση με τα καταγεγραμμένα στοιχεία της μέτρησης θα διαβιβαστούν στην AIMS (Association of International Marathon and Distance Races) και στην IAAF (International Association of Athletics Federations) όπου στην συνέχεια επίσημα θα υπάρξει η πιστοποίηση της διαδρομής.

Ο Γιώργος Δούσης με την ιδιότητα του προπονητή, γνώστης πολλαπλών διαδρομών σε όλο τον κόσμο και ως παλιός δρομέας μεγάλων αποστάσεων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την διαδρομή του Δημοκρίτειου δρόμου, για το επίπεδο της, για την καλή ποιότητα της ασφάλτου και γενικά για μια γρήγορη διαδρομή όπου μπορούν να επιτευχθούν ρεκόρ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, όλες οι επιδόσεις και τα ρεκόρ που θα γίνουν, θα είναι επίσημα και διεθνώς αναγνωρισμένα.