H Αλεξανδρουπολίτισσα πρώην πρωταθλήτρια του Εθνικού και νυν προπονήτρια του ΟΕΓΑ που ανέγνωσε τον όρκο στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

 

Άνθρωπος του θρακιώτικου αθλητισμού και μάλιστα του πρωταθλητισμού με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της είναι η Αντωνία Καλαφατζή που ως πρωτεύσασα απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με μέσο όρο 9,14 ανέγνωσε τον όρκο στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

kalafatzi01Στο παρελθόν ως κορασίδα είχε εναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος αλλά και Βαλκανιονίκης στο άλμα επί κοντώ. Είχε δελτίο στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και καθόλο το διάστημα που ήταν μαθήτρια, κατόρθωνε να συνδυάζει μαθήματα και προπονήσεις και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.

«Η “Τόνια μας”, κατάφερε να καλλιεργήσει τα χαρίσματα της, σωματικά και πνευματικά και να κατακτήσει με μεγάλη προσπάθεια, κόπο και οργάνωση χρόνου, “μετάλλια” σε αθλητισμό και επιστήμη.  Από μικρή βάζοντας παράλληλους στόχους, τους πετύχαινε με μεγάλη προσήλωση και υπακοή στις οδηγίες των προπονητών και δασκάλων της», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του ΜΓΣ Εθνικού.

kalafatzi02Σε όλη αυτήν την προσπάθεια είχε πάντα και την στήριξη των γονιών της, του Νίκου και της Ελένης. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι αλήθεια ότι είχε αποσυρθεί το όνομά της από τις αγωνιστικές λίστες των διοργανώσεων του ΣΕΓΑΣ και όπως αποδεικνύεται αυτό έγινε γιατί είχε αφοσιωθεί στις σπουδές της.

«Η Τόνια είμαστε σίγουροι, δεν θα σταματήσει εδώ και θα διαπρέπει, όπου και αν συνεχίσει τις σπουδές της. Η επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και ο αθλητισμός την χρειάζονται. Νοιώθουμε περηφάνεια γι αυτήν, θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε, να συνεργαζόμαστε μαζί της, αλλά και να εμπνεόμαστε από αυτήν» επισημαίνει η ανακοίνωση του τμήματος στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

kalafatzi03Με έναν συγκινητικό λόγο, όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είμαστε τα παιδιά της χαμένης γενιάς», ο Τόνια Καλαφατζή έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας και χειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους της, αλλά και σχολιάστηκε από όσους έχουν συνηθίσει να μιλάνε για χαμένες γενιές, για νέους χωρίς μέλλον.

Η νεαρή κοπέλα με εφόδιο τη γνώση και την προσπάθειά της τους διαψεύδει, κραδαίνοντας το πτυχίο του τμήματος, ένα ισχυρό χαρτί στην αγορά εργασίας. Ήδη μάλιστα, πριν καν ολοκληρώσει τις σπουδές της, ο Νεκτάριος Κελεσίδης έσπευσε να την εντάξει στο δυναμικό του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης για να προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία της στον σύλλογο, βοηθώντας στην εκγύμναση των μικρών παιδιών, όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου του ΟΕΓΑ για την αποστολή στο  Μπλαγκόεβγκραντ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΖΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑ ΚΛΕΙΣΤΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΝΙΑΣ ΚΑΛΑΦΑΤΖΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ