ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Περίπατος» το ντέρμπι για το Δημοκρίτειο Κομοτηνής που κέρδισε εύκολα τον Λέυκιππο Ξάνθης

 

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, το οποίο επικράτησε του Λεύκιππου Ξάνθης με 67-46, παίζοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι εκπληκτική άμυνα.

Πλήγμα για τον Λεύκιππο η απουσία του Ψάλτου, ο οποίος είναι φαντάρος. Πλέον η ομάδα της Κομοτηνής έχει μία νίκη παραπάνω από αυτή της Ξάνθης, όμως βρίσκεται ένα βαθμό πίσω στο βαθμολογικό πίνακα, λόγω της αφαίρεσης δύο βαθμών για τη μη συμμετοχή στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, χρονικό διάστημα στο οποίο ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Ο Λεύκιππος ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 4-11, όμως με ένα σερί 16-1 το Δημοκρίτειο πέρασε μπροστά και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 20-12. Με όπλο το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής οδηγούσαν σε λάθη τους παίκτες του Λεύκιππου, ενώ βρίσκοντας πολλές λύσεις στην επίθεση ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 44-20.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό, με εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις και πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες. Αυτό βοήθησε όμως τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα και να προηγηθούν με το τέλος της τρίτης περιόδου με 52-28. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν παίκτες και σχήματα, και το Δημοκρίτειο να φτάνει εύκολα στη νίκη με 67-46.

Δεκάλεπτα: 20-12, 44-20 (ημίχρονο), 52-28, 67-46 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Ντούρας, Παρασίδης

Δημοκρίτειο Κομοτηνής (Καρυπίδης): Στασινόπουλος 17, Ζολώτας 15 (3), Ιωσηφίδης 10 (1), Νταγίαντης 8, Μπούντας 7, Πολίτης 4, Οικονομάκης 4, Φραντζεσκάκης 2.

Λεύκιππος Ξάνθης (Παπαδόπουλος-Μουρβάκης): Κουμπάνης 12, Πλωμαρίτης 4, Άνθης 6(2), Μαυρομματίδης 6(2), Τσίλογλου 2, Κάλφας 2, Ζάρας 2, Κουτσογιάννης 6(2), Σταμπουλής 2, Οικονόμου 1, Σακελλαρίδης, Κούτας 3.