Έτρεξε για πρώτη φορά Μαραθώνιο και μάλιστα στην κλασική διαδρομή ο Σαββάκης επιτυγχάνοντας χρόνο ρεκόρ

 

Τερματίζοντας σε λιγότερες από πέντε ώρες (τέσσερις ώρες και 53 λεπτά για την ακρίβεια), ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός Θόδωρος Σαββάκης κατάφερε να τρέξει και να τερματίσει στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Σαββάκης είναι γνωστό ότι τρέχει σε αγώνες και γενικά του αρέσει η άθληση. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει και πριν δυο χρόνια στην αντίστοιχη διοργάνωση. Τότε, ωστόσο, είχε αγωνιστεί μόνο στα 10 χιλιόμετρα.

Γενικά, έχει τρέξει σε αγώνες ανωμάλου δρόμου σε αρκετές περιοχές της χώρας, σε 5 και 10 χιλιόμετρα, ακόμα και ημιμαραθώνιο. Ποτέ του ωστόσο δεν είχε δοκιμάσει στον Μαραθώνιο. Αποφάσισε να το κάνει φέτος και το ντεμπούτο έγινε ίσως στην δυσκολότερη διαδρομή που υπάρχει στον κόσμο: στην κλασική!

Ο Σαββάκης σε αυτήν την προσπάθεια είχε παρέα. Μαζί του έτρεξε και η σύζυγός του αλλά και ένας πολύ καλός του φίλος από την Κομοτηνή, ο φιλόλογος Ηρακλής Χατζηιωάννου. Όλοι τους κατάφεραν να τερματίσουν και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία, στην πρώτη συμμετοχή τους σε μαραθώνιο.

Η κλασική διαδρομή της Αθήνας θεωρείται από τις δυσκολότερες του κόσμου, καθώς είναι ανηφορική για τα πρώτα 30 χιλιόμετρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον μαραθώνιο της Αθήνας έχουν… καταποντιστεί παλιού ολυμπιονίκες και παγκόσμιου πρωταθλητές, που δεν κατάφεραν καν να τερματίσουν.

Η παρέα από την Κομοτηνή κατάφερε όχι απλά να τερματίσει εντός του χρονικού πλαισίου των οκτώ ωρών που είχαν θέσει οι διοργανωτές, αλλά ουσιαστικά πέτυχαν ρεκόρ ολοκληρώνοντας τα 42.195 μέτρα σε χρόνο μεταξύ 4 και 5 ωρών.

Αναμφισβήτητα επιτυχία, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις μετράει πρωτίστως η συμμετοχή, η όρεξη για άθληση και το γεγονός ότι καταφέρνει κάποιος να ξεπεράσει τα προσωπικά όριά του και να τερματίσει στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.

Πάντως, σε αντίθεση με πριν δυο χρόνια που ο Θόδωρος Σαββάκης είχε φορέσει την φανέλα του Πανθρακικού για να καλύψει την απόσταση (από εκεί και η φωτογραφία), φέτος δεν προτίμησε κάτι τέτοιο. Ωστόσο δεν υπάρχει προς δημοσίευση φετινή φωτογραφία.

Βέβαια, φωτογραφικά ντοκουμέντα υπάρχουν και από την φετινή παρουσία της Κομοτηνής στην διοργάνωση και μάλιστα τραβήχθηκαν εν αγνοία της παρέας από έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της Θράκης. Έτυχε να βρίσκεται στο Καλλιμάρμαρο την ώρα του τερματισμού, τους είδε και τους τράβηξε φωτογραφίες.

Αλλά είναι προσωπικές και κατά συνέπεια, μη δημοσιοποιήσιμες.Έλαβε πάντως το μετάλλιό του, όπως έχει καθιερωθεί σε τέτοιους αγώνες να δίνεται σε όλους τους δρομείς που τερματίζουν (φωτογραφία κάτω από την φετινή διοργάνωση KomoRun)…

IMG_0948-savvakis