ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην πρόκριση του Άρη Αβάτου επι του Νέστου Κύρνου

 

Με νίκη – πρόκριση συνέχισε και στο θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης ο Άρης Αβάτου. Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος ήξεραν μεν ότι   ήταν το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά θα αντιμετώπιζε ένα καλά διαβασμένο Νέστο Κύρνου, γι’ αυτό το λόγο μπήκε στο γήπεδο πολύ καλά προετοιμασμένος και με πειθαρχία κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Από την άλλη πλευρά ο Νέστος γνώριζε πως η αποστολή του αυτή την εβδομάδα ήταν σαφώς δυσκολότερη της προηγούμενης φάσης, όπου είχε νικήσει την ομάδα της Κεντητής, αλλά δεν κατάφερε τελικά να αφήσει το στίγμα του στον αγώνα. Το σκορ για τον Άρη Αβάτου άνοιξε στην πρώτη του κιόλας ευκαιρία, όταν μετά απο κόρνερ που εκτέλεσε ο Δασκαλάκης, και κόντρες στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Χιντ Ιμέρ, ο οποίος με προβολή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο πρώτο ημίχρονο μετά και το γκολ του Άρη, δεν έγιναν αρκετές ευκαιρίες με τους μεν γηπεδούχους να προσπαθούν κα απειλήσουν ανα διαστήματα με κάποια κόρνερ που κέρδιζαν, αλλά να μη τα καταφέρνουν τελικά, ενω τους δε φιλοξενούμενους να έχουν την επιθετική κυριαρχία του αγώνα, αλλά να απειλούν κυρίως με κάποια μακρινά σουτ του Κοτόπουλου που, όμως δεν ήταν ικανά να απειλήσουν τον τερματοφύλακα του Νέστου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε φουριόζος και σκόραρε σχετικά νωρίς για να διπλασιάσει τα τέρματά του και στην ουσία να κλειδώσει τη νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Μετά και το 0-2 στο 53′ με ένα ωραίο σουτ του Γκέκα, ο Άρης ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα και έλεγχε πλήρως το ρυθμό του παιχνιδιού μέχρι το τέλος του. Παρ’όλα αυτα δεν κατάφερε να σκοράρει άλλη φορά, ενώ στη μοναδική σοβαρή ευκαιρία για τον Νέστο Κύρνου,  η μπάλα πέρασε δίπλα απο το δεξί κάθετο δοκάρι του Αμουτζάκη, όταν ο Βελή Μπαϊράμ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από τη περιοχή στο 90′.

ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ: Βασιλειάδης, Χασάν Ορτσούν, Τριανταφυλλάκης (79′ Μουμίν Μπατακάν), Κελλίδης, Μουζαφέρογλου Μουζαφέρ, Ιμπράμ Οζάι, Αμετογλού Τζοσκούν, Αλή Γιουνγκιόρ, Βελή Μπαϊράμ, Χαλήτ Ουγούρ (77′ Χουσεΐν Μπέρκε), Βελή Μπερκάν (65′ Σερήφ Ερκάν).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Κούτρας, Δασκαλάκης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρή Ογλού Σουκρή, Χιντ Ιμέρ (65′ Θωμαΐδης), Ταχτσίδης, Κοτόπουλος (60′ Ξανθόπουλος), Δεσύλλας, Γκέκας (85′ Βασιλειάδης Ι.)