Νέος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ο Νίκος Τσαλικίδης

 

Σε αγώνα δρόμου με τον εαυτό επιδόθηκε ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, πρώην περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Τσαλικίδης, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα «Γιώργος Παυλίδης» του πρώην κτηρίου της Νομαρχίας Ροδόπης, καθώς ήταν η μοναδική υποψηφιότητα.

Κάτι το οποίο ήταν γνωστό άλλωστε, επιβεβαιώθηκε και σήμερα κατά την διαδικασία καθώς όταν ζητήθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής να μοιραστούν τα έντυπα υποψηφιότητας, με χαρακτηριστικές κινήσεις των συμμετεχόντων στην διαδικασία αποδέκτη βρήκε μόνο ένα.

Η εκλογική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών προς τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, με μοναδική αποχή αυτή του κ. Μαρκόπουλου. Το τελικό αποτέλεσμα έβγαλε τον μοναδικό υποψήφιο Νίκος Τσαλικίδη νέο αντιπεριφερειάρχη με 28 ψήφους υπέρ και 6 λευκά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του Μουμίν Οντέρ, περιφερειακού συμβούλου Ν. Ροδόπης, ο οποίος αναφερόμενος στη διαδικασία συγχαίρει τον κ. Τσαλικίδη και απαντάει εμμέσως στις γλώσσες που τον ήθελαν διεκδικητή και του ιδίου της θέσης του αντιπεριφερειάρχη, τονίζοντας ότι «η περιφερειακή ενότητα Ροδόπης  είναι ενωμένη σαν μία γροθιά και αυτό αποδείχθηκε σήμερα. Ότι δεν επετεύχθη κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου περιφερειάρχη, δηλαδή το πνεύμα ομόνοιας, σύμπνοιας  και ενότητας συντελέστηκε σήμερα με την εκλογή του αγαπητού φίλου Νίκου Τσαλικίδη».

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας: «Η σημερινή εκλογική διαδικασία έκλεισε θετικά, με τους καλύτερους οιωνούς και θετικά αποτελέσματα. Σήμερα ξαναγεννήθηκε η ελπίδα, η ενότητα στην παράταξή μας, σε μία περίοδο όπου οι αντιξοότητες και τα προβλήματα ξεπερνούν και υπερβαίνουν όλους μας.  Μπορούμε λοιπόν ενωμένοι και συστρατευόμενοι να δουλέψουμε όλοι στην περιφέρεια για το καλό της περιφέρειας και των συμπολιτών μας».

Σχόλιο του Χρήστου Μέτιου, περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: «Η εκλογική διαδικασία εξέλεξε νέο αντ. Ροδόπης τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Τσαλικίδη. Τον συγχαίρω και του εύχομαι δύναμη και καλή επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη καλύτερη δυνατή συνεργασία, τόσο με το Νίκος, όσο και με τους υπόλοιπους συναδέλφους, ώστε να εργαστούμε και να λύσουμε τα προβλήματα της Ροδόπης και της Περιφέρειας.»

Πηγή: xronos.gr