Volley League: Ντέρμπι με Ολυμπιακό στην Αλεξανδρούπολη, στην Σύρο η Ορεστιάδα (17:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Το απόγευμα του Σαββάτου αγωνίζονται και οι δύο ομάδες του Έβρου για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League, παρόλο που αυτή θα πραγματοποιηθεί σε… τέσσερις δόσεις.

Στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής, αλλά χωρίς τηλεοπτική κάλυψη αλλά μονάχα από το διαδίκτυο μέσω του ThrakiSportS. Ο Εθνικός φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στις 17:30. Προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή στη Χαλκίδα και στοχεύει στην πρώτη του εντός έδρας νίκη και την πρώτη επί του Ολυμπιακού μετά το Δεκέμβριο του 2013.

Αυτή θα είναι η 32η των δύο ομάδων στη Volleyleague από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 29-3, αλλά και οι τρεις νίκες του Εθνικού έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη τις σεζόν 2010-11, 2011-12 και 2013-14. Η τελευταία ήταν και η χρονιά που ο Εθνικός έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος, από τότε μετρά 9-0 σερί νίκες η ομάδα του Πειραιά.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη έχει πρώτο στόχο την παραμονή αλλά οι δυνατότητες της φτάνουν μέχρι και την εξάδα παρότι έχει μόλις δύο ξένους στο ρόστερ της. Πριν τον αγώνα θα τιμηθεί ο Κάσσανδρος Στίγγας για την ανάδειξη του ως καλύτερος αθλητής (mvp) της 2ης αγωνιστικής.

Μισή ώρα μετά από την έναρξη του Εθνικός – Ολυμπιακός, διεξάγεται στην Σύρο ένα παραδοσιακό ντέρμπι μεταξύ δύο δημοφιλών ομάδων της περιφέρειας, του Φοίνικα και της Ορεστιάδας. Ο Φοίνικας θέλει να κλείσει την κακή παρένθεση στον αγώνα με τον Ηρακλή και στοχεύει στη δεύτερη εντός νίκη αλλά και στο πρώτο του τρίποντο στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Ντούσκο Νίκολιτς έχει το γνωστό πρόβλημα με την απουσία του Βραζιλιάνου ακραίου Ρεϊνάλντο ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε αποθεραπείες για το διάστρεμα που έπαθε στο πόδι στο 3-2 επί της Κηφισιάς στην πρεμιέρα. Ο κεντρικός του Φοίνικα Αλέξανδρος Χήρας που πέρυσι αγωνίζονταν στην Ορεστιάδα, δήλωσε: «Είναι μονόδρομος η νίκη. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και μία νίκη με καθαρό σκορ. Η Ορεστιάδα είναι μία μεγάλη δύναμη του ελληνικού βόλεϊ. Περνάει δύσκολη περίοδο αλλά αυτό την κάνει πιο απρόβλεπτη. Και πέρυσι είχαμε προβλήματα αλλά ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς. Δεν θα είναι εύκολος αγώνας για την ομάδα μου».

Η αποστολή της Ορεστιάδα βρίσκεται στη Σύρο. Οι ακρίτες μετά από δύσκολη εβδομάδα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον αγώνα με τον Φοίνικα με στόχο να πάρουν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στη σεζόν. Ο Γερμανός προπονητής Μίκαελ Μέρτεν μετά από ολιγοήμερη απουσία στην πατρίδα του επέτρεψε την Δευτέρα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν εκτός από τις περιπτώσεις των νεαρών Απόστολου Αντωνιάδη και Κωνσταντίνου Τσιουτσιουλούδη που έμειναν Ορεστιάδα. Ο πρώτος έχει υψηλό πυρετό λόγω ίσως και ο δεύτερος λόγω των σχολικών του υποχρεώσεων.

Ο ακραίος της Ορεστιάδας Ναπολέων Οικονόμου είπε: «Η ομάδα μας πέρασε κάποιες δυσκολίες τις προηγούμενες ημέρες αλλά είμαστε εδώ για να δώσουμε ότι έχουμε και να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε τη δυναμική του αντιπάλου μας. Εχουμε δει τον Φοίνικα από τους αγωνες του Λιγκ Καπ. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας αλλά έχουμε τις δυνατότητες. Είμαστε νέα ομάδα, μεταξύ των παικτών υπάρχουν καλές σχέσεις και θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Αν κάνουμε μία νίκη θα μας βοηθήσει αγωνιστικά και αποκλειστικά».

Η αναμέτρηση θα είναι η πέμπτη μεταξύ των δύο ομάδων. Στις 4 προηγούμενες ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 3-1, ενώ η Ορεστιάδα δεν έχει νίκη στη Σύρο. Πέρα από τα ματς Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ολυμπιακός Πειραιώς και Φοίνικας Σύρου – ΑΟ Ορεστιάδας, το απόγευμα του Σαββάτου διεξάγεται και ο αγώνας Κύζικος – Ηρακλής. Την Κυριακή διεξάγεται στην Πάτρα το Παναχαϊκή – Κηφισιά, την Δευτέρα στο Βραχάτι το Παμβοχαϊκός – Παναθηναϊκός και η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με το ΠΑΟΚ – Ηρακλής Χαλκίδας, καθώς την Κυριακή η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τον επαναληπτικό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως κάνει όλη την χρονιά, το ThrakiSportS θα μεταδώσει τους αγώνες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Ορεστιάδας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ