Καρφιά Κουτσοκούμνη για Γκιρτζίκη, αλλά οι ΕΠΣ (ακόμα και της αντιπολίτευσης) άρχισαν να ανησυχούν…

 

Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσοκούμνης απάντησε στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη (έστω και αν δεν τον κατονομάζει) μέσω Facebook αναφορικά με το μέλλον των Ενώσεων, τονίζοντας πως κάποιοι προσπαθούν ενσπείρουν ανησυχία και φόβο στις ΕΠΣ.

Είχε προηγηθεί η επιστολή Γκιρτζίκη στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων που εστάλη το απόγευμα της Δευτέρας και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά στο νέο εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας, θέτοντας σε αμφιβολία ακόμα και το μέλλον τους.

“Οι Ενώσεις (ΕΠΣ) δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Δυστυχώς κάποιοι, για λόγους που δεν είναι εντελώς κατανοητοί, προσπαθούν ενσπείρουν ανησυχία και φόβο στις ΕΠΣ για την υπόσταση τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, έξω από κάθε έννοια λογικής”, απάντησε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης μια ημέρα μετά την επιστολή του Γιώργου Γκιρτζίκη.

Ωστόσο λέγεται ότι η επιστολή Γκιρτζίκη και κυρίως το γεγονός ότι εφημερίδες που πρόσκεινται στον χώρο της λεγόμενης “αντιπολίτευσης” της ΕΠΟ υποστήριξαν ότι τελειώνει η δυναμική των τοπικών ΕΠΣ καθώς έρχεται ενίσχυση στο νέο εκλογικό σύστημα της ψήφου των ΠΑΕ της Super και Football League, είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει εντονότατη ανησυχία μεταξύ ακόμα και των ΕΠΣ που στηρίζουν την κίνηση που έχουν κάνει Μελισσανίδης-Σαββίδης-Αλαφούζος.

Βλέπετε, μπορεί όλοι να θέλουν αλλαγές, ακόμα και παράγοντες του απερχόμενου ΔΣ της ΕΠΟ, κανείς δεν θέλει να χάσει όμως τα προνόμιά του. Ετσι, λέγεται ότι οι ενώσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση έχουν αρχίσει ήδη να οργανώνονται , γιατί φοβούνται ότι ο Γκιρτζίκης θα βγει αληθινός σε αυτό που γράφει και τελικά θα βρεθούν και οι ίδιες στο περιθώριο.

Η κατάσταση περιπλέκεται βέβαια από το γεγονός ότι έχει αναλάβει πλέον διοικούσα επιτροπή πολλά μέλη της οποίας έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, με στόχο να αλλάξουν το καταστατικό της ΕΠΟ. Όμως το καταστατικό αλλάζει μόνο με Γενική Συνέλευση και εκεί ψηφίζουν μόνο οι ΕΠΣ, που αν επαληθευθούν να σενάρια, θα κληθούν οι ίδιες να… καταργήσουν τον εαυτό τους.

Αυτό δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα το πράξουν ακόμα και οι Ενώσεις που πρωτοστατούσαν εναντίον της διοίκησης Γκιρτζίκη. Και έτσι δεν αποκλείεται η κατάσταση στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο τελικά να περιπλεκεί ακόμα περισσότερο, γιατί το τελευταίο που θα του έλειπε είναι να σηκώσουν μπαϊράκι οι Ενώσεις απέναντι στην διοίκηση που επέβαλε η FIFA.