Οι επτά υποψήφιοι Περιφερειάρχες ΑΜ-Θ και η διαφαινόμενη μελλοντική διάλυση της παράταξης Παυλίδη

 

Άρχισαν τα συντροφικά μαχαιρώματα, οι επαφές και τα τηλεφωνήματα, αφού  στις 30 Οκτωβρίου ορίστηκε η ημερομηνία  εκλογής του νέου περιφερειάρχη και ήδη δήλωσε επίσημα την πρόθεση του πρώτος,  ο αντιπεριφερειάρχης  της Δράμας Αργύρης Πατακάκης. 

-Σήμερα όπως πληροφορούμαστε, την ημέρα της γιορτής του θα δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητα του  και ο αντιπεριφερειάρχης  Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.
-Ο  Κώστας Ζαγναφέρης από την Ξάνθη και  Μαρκόπουλος Θεόδωρος από την Καβάλα, ήδη θεωρούνται υποψήφιοι και άρχισαν τον αγώνα τους χωρίς επίσημες δηλώσεις, αλλά και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης, όπως  και ο υπεύθυνος τουρισμού Αμοιρίδης Μιχάλης, δηλώνουν και αυτοί παρών.

-Κάνοντας κοντρόλ θα  δούμε ότι έχουμε προς το παρόν δυο υποψηφιότητες από την Καβάλα, ενδεχομένως δυο από την Ξάνθη και από μία  υποψηφιότητα θα έχουμε στους υπόλοιπους νομούς Ροδόπης, Έβρου  και Δράμας.

-Γεννημένοι όλοι αρχηγοί είναι οι Έλληνες,  θα μπορούσε ενδεχομένως  να σχολιάσει κάποιος. Και όλοι φυσικά θα περίμεναν να υπάρχει  ένα επίπεδο συνεννόησης, όπως τους παρότρυνε και ο αρχηγός τους. Αλλά φαίνεται τον αγνόησαν.

-Φυσικά είναι αδύνατο να φτάσουν στο νήμα με 7 υποψηφιότητες, αλλά προφανώς δεν πρόκειται να καταλήξουν σε δυο υποψηφιότητες, που θα ήταν ιδανικό για την παράταξη τους.
-Ώστε να  μην υπάρχουν κόντρες και καυγάδες και η υπόθεση της διαδοχής να γίνει χωρίς προβλήματα και παρατράγουδα. Ήδη κάποιοι διαμηνύουν,  ότι αν βγει ο τάδε, εμείς θα φύγουμε από τον συνδυασμό.

-Ομαλά λοιπόν δεν θα εξελιχθούν τα πράγματα, γιατί το σκηνικό εκτυλίσσεται τελείως διαφορετικά από το αναμενόμενο και ουσιαστικά αγνόησαν οι περισσότεροι τον αρχηγό τους,  που τον επικαλούνται.
-Και οι πολλές υποψηφιότητες, ο  κατακερματισμός των ψηφοφόρων ως την τελική επιλογή,  μπορεί να μην φέρει  δυστυχώς και το πιο κατάλληλο πρόσωπο στην ηγεσία της περιφέρειας.

Ας το εξηγήσουμε όμως αυτό για να το κατανοήσουν και οι περισσότεροι, γιατί ο κατακερματισμός με τόσες υποψηφιότητες και με δεδομένο ότι ψηφίζουν μόνο 36 άτομα και όχι οι πολίτες  της περιφέρειας,   σημαίνει ότι τελικά ο επόμενος περιφερειάρχης μπορεί να είναι απλώς ο πιο καπάτσος και εκλογομάγειρας.

-Κάποιος που θα έχει στην αρχική του φάση την εμπιστοσύνη από τους 6 ή 7 ψηφοφόρους  της παράταξης του.  Αλλά και  ακόμα το σύστημα αυτό, μπορεί να ευνοήσει και κάποιον που δεν είναι φαβορί στην αρχή.  Η τον πιο ακατάλληλο.
-Ίσως και να περίμεναν κάποιοι  να μην βάλουν  καν υποψηφιότητα ορισμένοι,  που  δεν διαθέτουν  προσβάσεις πλην του νομού  τους ο καθένας,  σε περιφερειακούς συμβούλους των  άλλων νομών  της περιφέρειας μας.

-Όμως στην περίπτωση  αυτή η περιφερειακή συνείδηση που θέλουν να μας πουν ότι  διαθέτουν όλοι,  μάλλον πάει περίπατο.  Και δεν κατανοούμε γιατί πρέπει οι υποψήφιοι με συνεντεύξεις τύπου να δηλώνουν την πρόθεση τους,   να είναι υποψήφιοι για την θέση του περιφερειάρχη.
-Κάτι που μπορούσαν  να το κάνουν άμεσα  και γραπτώς στην παράταξη τους,  αφού απευθύνονται μόνο στους 36 περιφερειακούς συμβούλους που θα τους ψηφίσουν.

-Το πιο λογικό βέβαια θα ήταν πριν θέσει την υποψηφιότητα του ο καθένας,  να υπήρχε μια συνεδρίαση  της ομάδας τους και να προτείνονταν κάποιοι υποψήφιοι από άλλους.
-Οι οποίοι βέβαια θα ανέλυαν και τους πραγματικούς λόγους που επιθυμούν αυτή την θέση,  τις δυνατότητες αλλά και τα προσόντα που διαθέτουν και πολύ περισσότερο  να μπορέσουν να πείσουν  πείσουν για τις ηγετικές τους ικανότητες.

-Τώρα με τα καμώματα αυτά,  ήδη έβαλαν το σπόρο της διχόνοιας και την μελλοντικής διάλυσης της παράταξης,  όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της κάλπης.

 

Πηγή:  http://www.xronos.gr/