Τα παιδιά παίζουν μπάλα για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ξάνθη και όλος ο νομός ενώνεται για τον ιερό σκοπό

 

Ξεκίνησε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το μεσημέρι στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων και στο Xanthi FC Arena το 1ο Πανξανθιώτικο Παιδικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν δημοτικά σχολεία και Ακαδημίες όλου του Νομού, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του εθελοντικού Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Μάλιστα, μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής οι ποδοσφαιριστές της μεγάλης ομάδας Χρήστος Λισγάρας, Ντάνιελ Νιέτο, Πέτρος Ορφανίδης είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στις προσπάθειες των νεαρών ποδοσφαιριστών ενώ τις αναμετρήσεις παρακολούθησαν και οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της ξανθιώτικης ομάδας.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Πιαλόγλου στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να στεφθεί με επιτυχία η πρωτοποριακή αυτή διοργάνωση, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες ενός τουρνουά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

«Η ΠΑΕ Ξάνθη και ο μεγαλομέτοχός της Χρήστος Πανόπουλος, έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια την κοινωνική τους συνεισφορά και δεν θα μπορούσαν να μην σταθούν αρωγοί και σ’ αυτό το σπουδαίο εγχείρημα παραχωρώντας την υποδομή της ξανθιώτικης ΠΑΕ αυτό το υπέροχο ποδοσφαιρικό διήμερο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Η διοργάνωση διεξάγεται με την συνδρομή της ΕΠΣ Ξάνθης και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ΠΕ Ξάνθης, του Δήμου Ξάνθης, του Δήμου Αβδήρων, του Δήμου Τοπείρου, του Δήμου Μύκης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, της Διεύθυνσης Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και της Ομάδα Φυσικής Αγωγής Ξάνθης.

Στην επιτυχία της συμβάλουν μεταξύ άλλων το Δ’ Σώμα Στρατού, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Παράρτημα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης και πολλοί άλλοι.

Επίσης συμμετέχουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δήμου Ξάνθης, πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και όλοι σχεδόν οι αθλητικοί με προεξάρχουσα όπως προαναφέρθηκε την επαγγελματική ομάδα του ΑΟ Ξάνθη αλλά και όλες σχεδόν τις ακαδημίες της περιοχής, όπως αυτή της Ασπίδας από όπου και η κεντρική φωτογραφία.