Τρία εκατ. ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις (και) στην Θράκη ανακοίνωσε ο Κοντονής από τον… Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

 

Μια είδηση που έχει ενδιαφέρον και για την Θράκη έκανε γνωστή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στην ομιλία του, κατά την εκδήλωση για την παρουσία του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι την έκτακτη ενίσχυση ύψους 3.000.000 ευρώ για το 2016 θα την διαθέσουμε αποκλειστικά και κύρια στα στάδια της χώρας. Στάδια ακατάλληλα και επικίνδυνα για άθληση τα προηγούμενα χρόνια. Τρία εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στην συντήρηση και αποκατάσταση των σταδίων. Τα εθνικά στάδια έχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό και θα στελεχωθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στην Θράκη το μόνο εθνικό στάδιο που έχουμε είναι το Πανθρακικό Στάδιο στην Κομοτηνή, στην περιοχή του ΟΑΕΔ, που έχει πολλές ανάγκες και αποτελεί χώρο άθλησης για δεκάδες παιδιά και συλλόγους στην πρωτεύουσα της Ροδόπης. Τα υπόλοιπα στάδια και γυμναστήρια έχουν περάσει κατά κυριότητα στους Δήμους (και κάποια άλλα λίγα ανήκουν στο πανεπιστήμιο), για αυτό και δεν ξέρουμε αν η εξαγγελία του υφυπουργού για βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις επεκτείνεται και σε αυτά ή μόνο στα εθνικά στάδια της χώρας.

Ακόμα ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε: «Συστήσαμε γραφείο ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό. Στο χέρι μας είναι να απορροφηθούν 16 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ αποκλειστικά για τον αθλητισμό. Αυτή είναι η ουσιαστική πολιτική παρέμβαση στον αθλητισμό και αυτό είναι που τιμά τις κυβερνήσεις, να δημιουργούν προϋποθέσεις, συνθήκες, έργα υποδομής για το αύριο και όχι έργα βιτρίνας για να φωτογραφίζονται οι πολιτικοί».

Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν εξοφληθεί ή θα εξοφληθούν άμεσα, την επιχορήγηση του 2016, ενώ προανήγγειλε νέο αθλητικό νόμο που τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε διαβούλευση. Κατά τα άλλα, η εκδήλωση παρουσίασης του μαραθώνιου κινήθηκε σε φυσιολογικά πλαίσια με τις προβλεπόμενες ομιλίες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου, του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, εκπροσώπων του ΕΟΤ, της ΕΡΤ και του ΟΠΑΠ αλλά και σταρ της όλης εκδήλωσης, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.