Γ’ Εθνική: Ανακοίνωση από τον Ορφέα Ξάνθης για το θέμα με την φανέλα και τον μαρκαδόρο

 

Το ευτράπελο με το σκίσιμο της φανέλας ποδοσφαιριστή του Ορφέα Ξάνθης και το γράψιμο με… μαρκαδόρο του αριθμού στο πίσω μέρος αυτής πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Συνέβη την Κυριακή οπότε και δημοσιοποιήθηκε άμεσα από σερραϊκά μέσα ενημέρωσης ως ένα περιστατικό που σημάδεψε το παιχνίδι, προβλήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας από το ThrakiSportS ως ένα συμβάν που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και στο οποίο βρέθηκε λύση με έξυπνο, ευφάνταστο και πρακτικό τρόπο, και κάπως έτσι οι φωτογραφίες αυτές έγιναν viral από το πρωί της Τρίτης, αφού ταξίδεψαν σε κάθε πιθανό και απίθανο site του ελληνικού διαδικτύου.

Βέβαια, επειδή στην Ελλάδα γίνεται πολύ εύκολα η κριτική, κάποιοι έσπευσαν να περιοριστούν στην αναπαραγωγή της είδησης αλλά κάποιοι έσπευσαν να αφήσουν υπόνοιες και για την ομάδα του Ορφέα Ξάνθης, λες και έφταιγε αυτή που σκίστηκε η φανέλα του ποδοσφαιριστή της και ζητήθηκε από τον διαιτητή να αλλάξει. Όπως άλλωστε ανέφερε και στο αρχικό του θέμα το ThrakiSportS, κάτι τέτοιο το μόνο εύκολο θα ήταν για τον Μπάμπη Χατζημεστή, ιδιοκτήτη του Ορφέα, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει την βιοτεχνία αθλητικών ενδυμάτων Figli και πολύ εύκολα θα μπορούσε να τυπώσει όχι μία αλλά… εκατόν μία τέτοιες φανέλες.

Υπήρχε όμως ένα μικρό ζήτημα. Ο αγώνας δεν ήταν στην Ξάνθη αλλά στις Σέρρες και ούτε προλάβαινε να τυπώσει εκείνη την ώρα κάποια νέα φανέλα (αλλά και να το έκανε, θα έφτανε… κατόπιν εορτής), ούτε προφανώς και μπορούσε η ομάδα του Ορφέα να ταξιδεύει σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι έχοντας από 40 πλήρεις εμφανίσεις στις αποσκευές της, δύο για καθένα από τα μέλη της αποστολής της. Έτσι επιστρατεύθηκε η λύση με τον μαρκαδόρο του ανταποκριτή της ΕΡΑ Σερρών. Επειδή όμως το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, ο Ορφέας Ξάνθης αργά το βράδυ της Τρίτης εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνει τα… αυτονόητα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Κατά τη διάρκεια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής μεταξύ του Απόλλων Παραλιμνίου και του Ορφέα Ξάνθης υπήρξε αντιαθλητικό τράβηγμα του ποδοσφαιριστή Κοσμίδη (2) του Απόλλων στον ποδοσφαιριστή μας Μουμίνογλου Τουγιάλ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκιστεί η φανέλα του ποδοσφαιριστή μας και να ζητηθεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης να αλλαχτεί η φανέλα. Γίνεται κατανοητό ότι σε έκτος έδρας αγώνα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διπλάσιος σε αριθμό ολόκληρου του ιματισμού. Για αυτό το λόγο υπάρχουν όπως στην περίπτωση της ομάδας μας, π.χ. κενές -χωρίς αριθμό-φανέλες για παρόμοια περιστατικά. Απλά επιστρατεύτηκε μαρκαδόρος -μιας και η ταινία προσαρμογής του αριθμού δεν ήταν δυνατόν να τοποθετηθεί άμεσα και α[ποτελεσματικά- για να σχηματιστεί ο αριθμός 11 του εν λόγω ποδοσφαιριστή μας, όπως ορίζει ο κανονισμός. Αν ο αγώνας γινόταν εντός έδρας, σίγουρα θα υπήρχε ανάλογη φανέλα προς αντικατάσταση.Αυτό και τίποτα παραπάνω».