Ο Μάνταλος για το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα της Εθνικής, το ματς στην Εσθονία, την πρόκριση στο Μουντιάλ και… την μάσκα

 

Ο αγώνας με την Εθνική Κύπρου ήταν ο δέκατος στον οποίο φόρεσε την φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ο Πέτρος Μάνταλος. Ήταν ο δεύτερος στον οποίο πέτυχε γκολ, περίπου δυο χρόνια μετά το ντεμπούτο του με την γαλανόλευκη. Για τον ίδιο όμως είχε ιδιαίτερη αξία, καθώς ήταν το πρώτο επίσημο.

Αυτό επισήμανε σε ιδιαίτερη κουβέντα που είχε με το ThrakiSportS. Από τα παιδικά τμήματα της Μεικτής ΕΠΣ Θράκης και αργότερα της ομάδας Νέων της ΕΠΣ Ξάνθης, δέκα χρόνια μετά βρίσκεται να είναι ένα από τα βασικά στελέχη του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική.

Ο Πέτρος Μάνταλος είχε την ευκαιρία για δυο – τρία λεπτά να συνομιλήσει με τους δυο συμπατριώτες του Κομοτηναίους δημοσιογράφους που ήταν διαπιστευμένοι στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Κύπρο, τον Γιάννη Γιαγκίνη και τον Στέφανο Λεμονίδη.

 

Δεύτερο γκολ με τη Εθνική Ομάδα στην δέκατη συμμετοχή ως διεθνής. Αισθάνεσαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για αυτό;

Βασικά, είναι το πρώτο γκολ σε επίσημο αγώνα, έτσι το κρατάω εγώ. Αλλά σημασία δεν έχει το γκολ αυτό καθεαυτό, αν το είχα πετύχει και δεν είχαμε κερδίσει δεν θα είχε καμία αξία. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Σε κάθε ματς των προκριματικών, σε κάθε επίσημο ματς, το ζητούμενο είναι οι βαθμοί.

Σήμερα πάντως ήρθαν σχετικά εύκολα. Δεν πιεστήκατε ιδιαίτερα, δεν υπήρξε σε κανένα σημείο του αγώνα κάποια στιγμή που τουλάχιστον εμείς από την εξέδρα να ανησυχήσαμε…

Βοήθησε σε αυτό και το πρώτο γκολ που ήρθε από νωρίς με τον Κώστα. Μετά ήρθε το δεύτερο γκολ, φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, δώσαμε χώρο στον αντίπαλο. Σίγουρα νιώσαμε λίγη πίεση στο δεύτερο, το περιμέναμε, πήραμε όμως αυτό που αξίζαμε.

Επειδή ανέφερες ότι δώσαμε χώρο στον αντίπαλο και είναι απορία που την είχαμε και κατά την διάρκεια του αγώνα. Ήταν μέρος του σχεδίου αυτή η εικόνα, να αφήσουμε δηλαδή την κατοχή στην Κύπρο;

Ναι. Είχαμε πει ότι θα δώσουμε χώρο ώστε να βγούμε με αντεπιθέσεις μπροστά και ενδεχομένως έτσι να πετύχουμε και τρίτο γκολ. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, δεν έγινε όμως το γκολ, αλλά μικρό το κακό. Κρατάμε τη νίκη και προχωράμε.

Η Εθνική ξεκινά με δυο νίκες, δείχνει να βρίσκει και πάλι τον παλιό καλό εαυτό της και αν όχι αυτό, τουλάχιστον την ταυτότητά της…

Η ομάδα έπρεπε να ανακάμψει. Είχαμε βρεθεί για δυο χρόνια σε μια κακή κατάσταση. Όλοι κάνουμε μια υπερπροσπάθεια ώστε η Εθνική Ομάδα να γυρίσει στις επιτυχίες που ήταν και παλιά. Ξεκινήσαμε καλά την διοργάνωσης και στόχος είναι να συνεχίσουμε έτσι και να είμαστε σε δυο καλοκαίρια στα γήπεδα της Ρωσίας.

Άρα πάμε για το διπλό στην Εσθονία το βράδυ της Δευτέρας;

Εννοείται. Είχαμε πει ότι θέλουμε να φτάσουμε με τρεις νίκες στο ματς με τη Βοσνία, να πάμε εκεί με το τρία στα τρία.

Για αυτό έγινε και κάποια συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο με την Κύπρο, σκεφτόσασταν το επόμενο παιχνίδι;

Όχι. Όταν μπαίνεις μέσα και αγωνίζεσαι, σκέφτεσαι το τώρα, όχι το αύριο. Βέβαια, το επόμενο παιχνίδι είναι αμέσως, σε τρεις μέρες, όλα θα παίξουν το ρόλο τους.

Και αν με το καλό έρθει το τρία στα τρία, ακολουθούν τα μεγάλα ματς με Βοσνία και έπειτα με το Βέλγιο…

Ας γίνει με το καλό το τρία στα τρία και θα δούμε από εκεί και πέρα τι γίνεται.

Να φανταστούμε από τα λεγόμενά σου ότι πάμε για την πρώτη θέση;

Πρώτη, δεύτερη, δεν έχει αυτό σημασία, σημασία έχει η πρόκριση. Σημασία έχει να βρεθούμε στα γήπεδα της Ρωσίας και ο τρόπος είναι κάτι δευτερεύον. Πάντως γιατί όχι; Νομίζω ότι μπορούμε και την πρώτη θέση.

Σε σχέση με εσένα, σε είδαμε για ακόμα έναν αγώνα μετά από το ματς με τον Ολυμπιακό να φοράς την προστατευτική μάσκα. Θα σε βλέπουμε πολύ καιρό έτσι;

Ναι, πρέπει να φοράω για λίγα παιχνίδια ακόμα την προστατευτική μάσκα. Μπορεί τώρα που μιλάμε να μην φαίνεται τίποτα, αλλά έχω κάνει κάποια ράμματα στο πάνω μέρος της μύτης και χρειάζεται προστασία κατά την διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο πλέον την έχω… συνηθίσει και αισθάνομαι καλά, δεν με επηρεάζει στον τρόπο που αγωνίζομαι.