Ο αγώνας της ζωής τους! Τζούριτς, Ανδρεάδης, Γκαράς και Κουμεντάκης έτοιμοι να στείλουν την Ελλάδα στα τελικά του Ευρωβόλεϊ

 

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική Aνδρών! Στις 19:00 το βράδυ αντιμετωπίζει στην Κοζάνη την Ισπανία στη ρεβάνς της ήττας με 3-0 στην Λας Πάλμας το περασμένο Σάββατο. Είναι ο πιο κρίσιμος αγώνας των τελευταίων ετών, αφού «δεν υπάρχει αύριο» και η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κρίνεται επιβεβλημένη.

Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να κερδίσει 4 σετ. Αλλιώς, να μηνν κερδίσουν οι αντίπαλοι πάνω από ένα – και αυτό το ένα να μην είναι φυσικά το τελευταίο. Η Ελλάδα αν κερδίσει με 3-0 ή 3-1 τότε θα ισοφαρίσει στους πόντους (καθαρή νίκη δίνει 3 βαθμούς, αν έρθει σε τάι μπρέικ δίνει δύο και έναν στον αντίπαλο). Σε αυτήν την περίπτωση η πρόκριση θα κριθεί στο χρυσό σετ, σε έναν αγώνα, μια πρόκριση, στους 15 πόντους.

Πολλά θα κριθούν από την απόδοση των τεσσάρων εβριτών. Ο Δημήτρης Γκαράς που λόγω του τραυματισμού του δεν είχε ακολουθήσει στην Ισπανία, έχει επιστρέψει αλλά είναι αμφίβολο αν θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό λίμπερο. Το σίγουρο είναι και πάλι ότι τα μισά μέλη της αρχικής εξάδας θα είναι από τον Έβρο.

Ο Δημήτρης Τζούριτς αποτελεί το μεγάλο όπλο και το διαμάντι της Ελλάδας, αλλά είναι προβλέψιμ για όλους τους αντιπάλους ότι η Εθνικής θα επιτιθεται κυρίως με αυτόν και όλες οι άμυνες προσαρμόζονται επάνω του. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης πρέπει να πιάσουν και αυτοί υψηλά στάνταρ για για έρθει η ανατροπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρεάδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στις τελευταίες προπονήσεις, αλλά μόνο αν έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα θα μείνει στον πάγκο. Ο ίδιος δίνει το σύνθημα της πρόκρισης και τονίζει: «Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Ή ταν ή επι τας». Και αν έρθει η πρόκριση η Εθνική θα επιστρέψει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά από 8 χρόνια (τελευταία το 2009 στη Σμύρνη).

Αν δεν έρθει, τότε η Ελλάδα θα μείνει μια ολόκληρη δεκαετία μακριά από μεγάλες διοργανώσεις. Και αυτή η γενιά, που είναι ταλαντούχα και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, θα κινδυνεύσει να χαθεί…