Σοβαρός κίνδυνος αναβολής όλων των Κυριακάτικων αγώνων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!

 

Εξαιρετικά σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο της αναβολής αγώνων σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αυτήν την Κυριακή, καθώς το Σάββατο εκπνέει η άδεια διεξαγωγής που είχε εκδοθεί από το υφυπουργείο Αθλητισμού και δεν έχει κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές νέα, που να δίνει παράταση.

Χωρίς άδεια διεξαγωγής, όπως γίνεται αντιληπτό, αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν. Οι προηγούμενες άδειες εκπνέουν στις 8 Οκτωβρίου και από τις 9 Οκτωβρίου, αν δεν υπογραφεί άμεσα παράταση, όλοι οι αγώνες βρίσκονται στον αέρα.

Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και δεν αφορά μόνο την περιοχή μας. Σε σχέση με την περιοχή, εντοπίζεται κυρίως στην ΕΠΣ Έβρου, καθώς η ΕΠΣ Ξάνθης είχε φροντίσει από καιρό να λάβει ειδική άδεια που έχει ισχύ ως το τέλος του πρώτου γύρου των τοπικών πρωταθλημάτων ενώ και στην ΕΠΣ Θράκης για ορισμένα από τα γήπεδα έχουν εξασφαλιστεί άδειες και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει θέμα.

Ωστόσο, για παράδειγμα, υπάρχει ενδεχόμενο στην Ροδόπη να διεξαχθούν κανονικά τα ματς της Α’ Κατηγορίας το Σάββατο, να δημιουργηθεί όμως ζήτημα με κάποιο ή κάποια από τα ματς της Β’ Κατηγορίας την Κυριακή. Αντιστοίχως στον Έβρο δεν έχουν ακόμα αποφασίσει υπό αυτές τις συνθήκες αν θα αναβάλουν την αγωνιστική ή αν θα μεταφέρουν εκτάκτως Σάββατο την Α’ κατηγορία μεταθέτοντας κατά μία εβδομάδα την πρεμιέρα της Β’ ΕΠΣ Έβρου.

Το θέμα αφορά επίσης και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που θεωρείται Ερασιτεχνική Κατηγορία. Μπορεί να μην έχουμε αγώνες στην Θράκη αυτήν την Κυριακή, όμως δεν είναι βέβαιο ότι έχουν εξασφαλισμένες έδρες τα γήπεδα στο Παραλίμνιο και την Καλαμαριά όπου είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν Ορφέας Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών για την 5η αγωνιστική.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν μιλάμε για άδειες μόνο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά γενικά σε αγωνιστικούς χώρους όπου διεξάγονται αγώνες. Συνεπώς μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με αγώνες για παράδειγμα ακόμα και στα πρωταθλήματα μπάσκετ, αν και σε σχέση με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, οι θρακιώτικες ομάδες τουλάχιστον στους άνδρες αγωνίζονται όλες Σάββατο.

Με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες και υψηλά κλιμάκια των Ομοσπονδιών, που έχουν λάβει την διαβεβαίωση ότι οι σχετικές υπογραφές έχουν πέσει, η παράταση της αδειοδότησης των εγκαταστάσεων είναι δεδομένο ότι θα γίνει αλλά η έκδοση και κοινοποίηση της απόφασης έχει κολλήσει την γνωστή ελληνική γραφειοκρατία.

Και έτσι από το… πουθενά, όλη η αγωνιστική δράση της Κυριακής σε Γ’ Κατηγορία Ποδοσφαίρου, τοπικά πρωταθλήματα αλλά και πρωταθλήματα άλλων αθλημάτων, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στον… αέρα.

Материалы по теме:

Η ανάλυση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων από τον Βασίλη Στοάκη
Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος - Ήταν από τους λίγους θρακιώτες που βρέθηκαν στο Ηράκλειο τις προηγούμενες μέρες και παρακολούθησε από κοντά τη ...
ΕΠΣ Θράκης: Πήρε την «δόξα» της Γρατινής το Νέο Σιδηροχώρι με επιβλητική πεντάρα στον Κάλχα
Εύκολο απόγευμα είχε η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επί της συνωνόματής της από την Γρατινή, σε αγώνα που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του ...
ΕΠΣ Ξάνθης: Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για το 2020 σε όλες τις Κατηγορίες
Με τις αναμετρήσεις του β' γύρου στην Α' και Β' Κατηγορία ξεκινάνε για το 2020 τα πρωταθλήματα στην ΕΠΣ Ξάνθης. Συγκεκριμένα στην Α' ...
Με δύο προβλήματα αλλά επιστροφή Γούτα η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη
Με τον Δημήτρη Γούτα να επιστρέφει από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελπίδων συνεχίστηκε η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη  ενόψει του αγώνα της 28ης αγωνιστικής ...
ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Οι διαιτητές στους αγώνες του Σαββατοκύριακου
Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος - Τους διαιτητές για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου ανακοίνωσε η επιτροπή διαιτησίας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Οι ορισμοί αφορούν όλα ...