Σοβαρός κίνδυνος αναβολής όλων των Κυριακάτικων αγώνων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!

 

Εξαιρετικά σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο της αναβολής αγώνων σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αυτήν την Κυριακή, καθώς το Σάββατο εκπνέει η άδεια διεξαγωγής που είχε εκδοθεί από το υφυπουργείο Αθλητισμού και δεν έχει κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές νέα, που να δίνει παράταση.

Χωρίς άδεια διεξαγωγής, όπως γίνεται αντιληπτό, αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν. Οι προηγούμενες άδειες εκπνέουν στις 8 Οκτωβρίου και από τις 9 Οκτωβρίου, αν δεν υπογραφεί άμεσα παράταση, όλοι οι αγώνες βρίσκονται στον αέρα.

Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και δεν αφορά μόνο την περιοχή μας. Σε σχέση με την περιοχή, εντοπίζεται κυρίως στην ΕΠΣ Έβρου, καθώς η ΕΠΣ Ξάνθης είχε φροντίσει από καιρό να λάβει ειδική άδεια που έχει ισχύ ως το τέλος του πρώτου γύρου των τοπικών πρωταθλημάτων ενώ και στην ΕΠΣ Θράκης για ορισμένα από τα γήπεδα έχουν εξασφαλιστεί άδειες και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει θέμα.

Ωστόσο, για παράδειγμα, υπάρχει ενδεχόμενο στην Ροδόπη να διεξαχθούν κανονικά τα ματς της Α’ Κατηγορίας το Σάββατο, να δημιουργηθεί όμως ζήτημα με κάποιο ή κάποια από τα ματς της Β’ Κατηγορίας την Κυριακή. Αντιστοίχως στον Έβρο δεν έχουν ακόμα αποφασίσει υπό αυτές τις συνθήκες αν θα αναβάλουν την αγωνιστική ή αν θα μεταφέρουν εκτάκτως Σάββατο την Α’ κατηγορία μεταθέτοντας κατά μία εβδομάδα την πρεμιέρα της Β’ ΕΠΣ Έβρου.

Το θέμα αφορά επίσης και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που θεωρείται Ερασιτεχνική Κατηγορία. Μπορεί να μην έχουμε αγώνες στην Θράκη αυτήν την Κυριακή, όμως δεν είναι βέβαιο ότι έχουν εξασφαλισμένες έδρες τα γήπεδα στο Παραλίμνιο και την Καλαμαριά όπου είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν Ορφέας Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών για την 5η αγωνιστική.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν μιλάμε για άδειες μόνο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά γενικά σε αγωνιστικούς χώρους όπου διεξάγονται αγώνες. Συνεπώς μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με αγώνες για παράδειγμα ακόμα και στα πρωταθλήματα μπάσκετ, αν και σε σχέση με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, οι θρακιώτικες ομάδες τουλάχιστον στους άνδρες αγωνίζονται όλες Σάββατο.

Με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες και υψηλά κλιμάκια των Ομοσπονδιών, που έχουν λάβει την διαβεβαίωση ότι οι σχετικές υπογραφές έχουν πέσει, η παράταση της αδειοδότησης των εγκαταστάσεων είναι δεδομένο ότι θα γίνει αλλά η έκδοση και κοινοποίηση της απόφασης έχει κολλήσει την γνωστή ελληνική γραφειοκρατία.

Και έτσι από το… πουθενά, όλη η αγωνιστική δράση της Κυριακής σε Γ’ Κατηγορία Ποδοσφαίρου, τοπικά πρωταθλήματα αλλά και πρωταθλήματα άλλων αθλημάτων, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στον… αέρα.