Β’ Εθνική: Πρωινό στο Μεσολόγγι με πίστη από την Ασπίδα Ξάνθης για το διπλό (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Ξεκινάνε το απόγευμα οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στα πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΟΚ, με τη Β΄ Εθνική των ανδρών να ανοίγει την αυλαία, πριν το «κυρίως πιάτο» του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Στη Β’ Εθνική βρίσκεται και η Ασπίδα Ξάνθης, μετά από απουσία ενός έτους, έχοντας μάθει πλέον τι χρειάζεται για να είσαι στην κατηγορία και ακόμα ψηλότερα και κυρίως έχοντας τον ενθουσιασμό, με μία ομάδα που συνδυάζει αυτό το στοιχείο μαζί με την εμπειρία.

Οι παίκτες της ομάδας της Ξάνθης είναι έτοιμοι για την απογευματινή μάχη (16:00, ζωντανά από το ThrakiSportS). Το βράδυ ξεκουράστηκαν από το χθεσινό πολύωρο ταξίδι (9 ώρες) και αφού έφαγαν το πρωινό τους, απολαμβάνουν την πόλη του Μεσολογγίου, ανυπομονώντας για το πρώτο τζάμπολ της σεζόν.

Αντίπαλος της ομάδας της Ξάνθης είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης, μία ομάδα επίσης νεανική, η οποία ανέβηκε και αυτή φέτος στην κατηγορία, καθώς τερμάτισε τρίτος στον πρώτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και νίκησε την Ακράτα σε αγώνα μπαράζ. Διαθέτει μία δυνατή έδρα, η οποία μαζί με την άμυνα θα αποτελέσει τα όπλα της ομάδας του Μεσολογγίου τη φετινή περίοδο.

Η Ασπίδα στις τελευταίες τρεις πρεμιέρες στα πρωταθλήματα που μετέχει μετράει δύο νίκες και μία ήττα. Αυτή ήρθε στο πρώτο της παιχνίδι στη Β΄ Εθνική, με αντίπαλο το Στρατώνι στην Ξάνθη (80-82). Μένει να δούμε αν θα κάνει τις νίκες στις πρεμιέρες της τρεις, επιστρέφοντας τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ξάνθη με το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο αγώνας Χαρίλαος Τρικούπης – Ασπίδα Ξάνθης ξεκινά στις 16:00 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας από το ThrakiSportS που ακολούθησε την αποστολή της Ασπίδας στο Μεσολόγγι. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της πρεμιέρας στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής: Πιερικός Αρχέλαος – Καρδίτσα, Καστοριά – Φίλιππος Βέροιας, Ερμής Αγιάς – Στρατώνι, Χαρίλαος Τρικούπης – Ασπίδα Ξάνθης, ΧΑΝΘ – Αγρίνιο, Ανατόλια – Πολύγυρος, Ερμής Λαγκαδά – Ευρώπη Πευκοχωρίου, Αίας Ευόσμου – Γέφυρα.