Τιμά τον μεγάλο Αντώνη Αντωνιάδη ο Δήμος Ξάνθης στα φετινά Ελευθέρια της 4ης Οκτωβρίου

 

Ένα από τα «ιερά τέρατα» του ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Αντώνη Αντωνιάδη, θα τιμήσει, μεταξύ άλλων, φέτος ο Δήμος Ξάνθης με απόφαση του δημάρχου του Μπάμπη Δημαρχόπουλου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και αν αυτό είχε εντάσεις. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μεγάλη τιμή για τον ξανθιώτη παλαίμαχο αθλητή.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης γεννήθηκε στο Πετροχώρι το 1946 και θεωρείται από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιθετικούς, έχοντας το προσωνύμιο «Ο ψηλός». Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Ασπίδα αλλά μεσουράνησε με τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, ήταν μέλος της θρυλικής ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης στο Γουέμπλεϊ το 1971, ενώ εκείνη την σεζόν αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση «ως ένας επιτυχημένος Ξανθιώτης ο οποίος αποτέλεσε για χρόνια πρότυπο για όλους τους νέους της Ξάνθης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα που αποτελεί τοπική αργία για την Ξάνθη.

Πέραν αυτού θα τιμηθούν και ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης που έχει θεσμοθετήσει υποτροφίες για τους μαθητές που διακρίνονται στο Λύκειο της Σταυρούπολης, η ξανθιώτικη οικογένεια Κουράκου για την δωρεά πάνω από 2.000 τόμοων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο ζωγράφος Κρυωνάς Σεργκενλίδης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΤΗΣ Η UEFA ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ