Πρόβλημα με τα δελτία Χαριτωνίδη και Τσουμάνη στον Άρη!

 

Θέμα προέκυψε ξαφνικά στον Αρη με δελτία ποδοσφαιριστών του όπως των πρωην της Ξάνθης και του Πανθρακικού Λάζαρου Χαριτωνίδη και Νίκου Τσουμάνη, ενώ το πρωτάθλημα της Football League δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, τα τελευταία 24ωρα έχει προκύψει θέμα με την έκδοση των δελτίων συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι Τάτος, Ρόβας, Τσουμάνης και Χαριτωνίδης μιας και η ΕΠΟ δεν τα εξέδωσε σε πρώτο βαθμό, λόγω παρερμηνείας στην αίτηση μεταβολών που κατατέθηκε. Το δελτίο του Κενάν Μπαργκαν δεν έχει πρόβλημα.

Το ζήτημα προέκυψε γιατί ενώ τα συμβολαία τους έχουν κατατεθεί στα προβλεπόμενα χρονικά όρια ως τις 9 Σεπτεμβρίου, πέρυσι οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές έπαιζαν στον Αρη ως ερασιτέχνες και θεωρητικά έπρεπε να έχουν κατατεθεί τα συμβόλαια τους μέχρι 31 Αυγούστου. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως γιατί ήταν ελεύθεροι και έτσι υπέγραψαν νέο συμβόλαιο, άρα είχαν το δικαίωμα κατάθεσης των συμβολαίων μέχρι 9 Σεπτεμβρίου.
xaritonidisΤο θέμα είναι καθαρά τεχνικό όσο αφορά τον διαχωρισμό ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών-επαγγελματιών. Επίσης δεν εκδόθηκε το δελτίο του Κομοτηναιου Λάζαρου Χαριτωνίδη που επίσης αγωνίζονταν πέρσι σε ερασιτεχνική κατηγορία στην Δόξα Δράμας.

Οι «κίτρινοι» έχουν προσφύγει στην ΕΙΜ για το θέμα που προέκυψε όταν η ΕΠΟ κατάλαβε από τα φύλλα αγώνων των φιλικών να εμφανίζονται ποδοσφαιριστές για τους οποίους δεν έχουν κατατεθεί αιτήσεις μεταβολών. Οι άνθρωποι του Αρη είναι καθησυχαστικοί και σημειώνουν ότι την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ θα εγκρίνει κανονικά και τα συμβόλαια των τριών ποδοσφαιριστών.

Υπάρχει ωστόσο κίνδυνος να μην αγωνιστούν οι εν λόγω παίκτες μέχρι τον Γενάρη που είναι η επόμενη μεταγραφική περίοδος. Οι επόμενες ώρες φαίνονται κρίσιμοι για τους Θεσσαλονικείς.