Πρόταση Καραλίδη να τιμηθεί από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης η Άννα Κορακάκη

 

Ακόμα και τα πιο αυτονόητα πράγματα σε αυτόν τον τόπο δεν είναι αυτονόητα. Έτσι, όπως διαπιστώνουμε από δελτίο Τύπου της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία», χρειάστηκε να υπάρξει πρόταση (και μάλιστα από την αντιπολίτευση) για να τιμηθεί η χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο Άννα Κορακάκη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, στην 12η συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η συγκεκριμένη παράταξή είχε θέσει ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα την πυρκαγιά στην Θάσο, τις επιπτώσεις, την διαχείριση και τις αποζημιώσεις των πληγέντων. Μάλιστα, έγινε κατά την διάρκεια της συζήτησης επιμέρους πρόταση από τον επικεφαλής της παράταξης Φώτη Καραλίδη για ειδική συνεδρίαση στο νησί της Θάσου.

Στην συνέχεια ωστόσο συζητήθηκε  επερώτηση σχετικά με την κατεδάφιση του προπονητηρίου της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη στην Δράμα και καιτά την διάρκεια αυτής της συζήτησης, έγινε πρόταση από τον Ξανθιώτη πολιτικό και επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» Φώτη Καραλίδη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΠΕ Δράμας Ανέστη Βλαχογιάννη, «να γίνει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πόλη της Δράμας ώστε να τιμήσει την Ολυμπιονίκη Συμπολίτη μας».

Δεν λέμε ότι είναι λάθος η πρόταση, αλλά όταν φτάνουμε στο σημείο να μην θεωρείται κάτι αυτονόητο και να πρέπει να γίνει συζήτηση και να κατατεθεί παρεμπιμπτόντως μια πρόταση για να τιμηθεί στον τόπο της μια ολυμπιονίκης που τον τελευταίο μήνα δέχεται βροχή τις προτάσεις για βραβεύσεις σε όλη την Ελλάδα, τότε αξίζει να προβληματιστούμε, γιατί είναι προφανές ότι τουλάχιστον στην Θράκη μας και την Ανατολική Μακεδονία κάτι δεν πάει καλά…