Ρίο 2016: Το πλάνο του Μιχαλεντζάκη στην τηλεόραση και το βίντεο του Καρυπίδη μέσα από την τελετή έναρξης στο Μαρακανά

 

Με λιτό αλλά πολύ συγκινητικό τρόπο, που καθήλωσε άπαντες στο Μαρακανά αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο που παρακολουθούσε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η τελετή έναρξης των 15ων Παροαλυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016».

Η τελετή ανέδειξε την κουλτούρα των Βραζιλιάνων, με πολύ μουσική, κέφι και φυσικά πολύ χορό, ενώ είχε ως κεντρικό μήνυμα πως «η καρδιά δεν έχει όρια – όλοι μας έχουμε καρδιά», αναδεικνύοντας έτσι το θέμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Το εναρκτήριο βίντεο είχε πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ενώ ο επτάχρονος Πεντρίνιο ντα Σερίνα, ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς της βραζιλάνικης μουσικής, έδωσε το σύνθημα για τον «κύκλο της σάμπα». Η βραζιλιάνικη σημαία μπήκε στο γήπεδο στα χέρια της Ροσεάν Μίκολις, κόρη του Άλντο Μίκολις, του πρωτεργάτη για τη διάδοση του Παροαλυμπιακού Κινήματος στην Βραζιλία.

Ο Αλ Χουσείν, ο Σύρος πρόσφυγας που ζει, εργάζεται και προπονείται στην Ελλάδα, μπήκε πρώτος στο στάδιο κρατώντας τη σημαία των Ανεξάρτητων Παραολυμπιακών Αθλητών, η οποία δημιουργήθηκε μετά από πρόταση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής προς την IPC. Η υπόλοιπη παρέλαση έγινε με αλφαβητική σειρά (με το πορτογαλικό αλφάβητο), με την Ελλάδα να μπαίνει στο Μαρακανά έχοντας σημαιοφόρο τον Παραολυμπιονίκη του μπότσια, Γρηγόρη Πολυχρονίδη.

Σε μικρή απόσταση ο πρόεδρος της ΕΠΕ και αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Γιώργος Φοντουλάκης και αμέσως μετά οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές και οι συνοδοί τους.

Την τεράστια ελληνική σημαία που κυριαρχούσε στην παρέλαση της ελληνικής ομάδας κρατούσε μεταξύ άλλων ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής της κολύμβησης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης μαζί με την υπαρχηγό της ελληνικής αποστολής Σάσα Γκούφα, τον Γενικό Γραμματέα της ΕΠΕ Άρη Πανανό μαζί με τον γιο του και Παροαλυμπιονίκη στο Μπότσια, Νίκο Πανανό αλλά και τους αθλητές Κέλλυ Λουφάκη, Πασχάλη Κουλούμογλου, Θανάση Μπαράκας, Δωροθέα Ποιμενίδου, Στέλλα Σμαραγδή και Στέφανο Διαμαντής.

Μάλιστα, ο τηλεοπτικός φακός κάποια στιγμή αιχμαλώτισε τον Μιχαλεντζάκη, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμα, όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανάρτηση το ThrakiSportS, η ξανθιώτισσα παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Μαρία Καλπακίδου και ο αλεξανδρουπολίτης κολυμβητής Δημήτρης Καρυπίδης. Μάλιστα, ο τελευταίος φρόντισε την ώρα διεξαγωγής της να ποστάρει και live βίντεο στην σελίδα του στο facebook από μέσα από το Μαρακανά…