Εγκρίθηκε η μετονομασία της Ξάνθης και έλαβε πιστοποιητικό αδειοδότησης από την ΕΕΑ, σε αντίθεση με Βέροια και ΠΑΣ Γιάννενα

 

Πήρε χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα η Ξάνθη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στην συνεδρίαση της Πέμπτης ωστόσο άναψε κόκκινο φως για δυο ομάδες, τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Βέροια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό συνέβη για τον ΠΑΣ λόγω του σταδίου των Ζωσιμάδων καθώς απαιτούνται διευκρινίσεις για το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του γηπέδου. Σε σχέση με την Βέροια υπάρχουν προβλήματα στον φάκελό της αναφορικά και με την μετοχική της σύνθεση.

Συγκεκριμένα υπάρχει καταγγελία των Τρικάλων ότι ο ιδιοκτήτης του Άρη, Θοδωρής Καρυπίδης εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος και στην ομάδα της Ημαθίας. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, τότε η Βέροια θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό, στα πρότυπα αυτού της Κέρκυρας πέρυσι, αλλά αναφορικά με το θέμα αυτό η ΕΕΑ έδωσε αναβολή.

Από εκεί και πέρα, εγγκρίθηκε και η μετονομασία της Ξάνθης από Skoda σε ΑΟ Ξάνθη, κάτι που είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα. ΑΕΛ, Πλατανιάς και Ηρακλής έλαβαν πιστοποιητικό, με την υποσημείωση ότι έως 31 του μήνα πρέπει να συμπληρώσουν τους φακέλους τους μετά τα κενά που προέκυψαν. Πέρα από την Ξάνθη, κανένα ζήτημα δεν προέκυψε με τα πιστοποιητικά των Παναθηναϊκού, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθης, Λεβαδειακού, Πανιωνίου, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικού.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τα θέματα αυτά:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. (α) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ:

1. ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

2. ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

3. ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ

4. ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

5. ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

6. ΠΑΕ ΠΑΟΚ

7. ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

   (β) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό και ορίζει προθεσμία μέχρι τις 31-10-16 στις παρακάτω ΠΑΕ για συμπλήρωση του φακέλου τους:

       1.   ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

       2.   ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

       3.   ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

   (γ) Η Επιτροπή δεν χορηγεί πιστοποιητικό κατά το άρθρο 77Α §3 στις κάτωθι ΠΑΕ:

       1.  ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ

       2.  ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

2. Αλλαγή επωνυμίας ΠΑΕ SKODA Ξάνθη (εξ αναβολής)

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

3. Καταγγελία ΠΑΕ Τρικάλων κατά ΠΑΕ Βέροιας αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση της δεύτερης (εξ αναβολής)

ΑΝΑΒΟΛΗ για την επόμενη συνεδρίαση στις 14-9-16.