Οι δηλώσεις Τοροσίδη-Σκίμπε για το ματς της Εθνικής με το Γιβραλτάρ και τα αποτελέσματα της Δευτέρας

 

Πεπεισμένος πως η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στο Γιβραλτάρ, εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Τρίτης (6/9, 21:45) για την πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ.

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις ήταν πώς θα παίξει η Εθνική και αν ο Τοροσίδης θα είναι βασικός: “Εξαρτάται από την ομάδα το πως θα παίξουμε. Κάποιες φορές έχεις και τραυματισμούς. Τώρα δεν έχουμε. Στα τελευταία ματς, έχω πολλές προοπτικές και επιλογές για το πως θα παίξουμε και με τι σύστημα. Σε αυτό το διάστημα που είμαι, είδα το πως ανταποκρίνονται οι παίκτες μου και σε τι θέσεις. Για τον Βασίλη, ναι, εφόσον είναι καλά, θα παίξει”.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τοροσίδης είπε αναφορικά με το αν θα αγωνιστεί και σε ποια θέση: “Δεν ξέρω. Ρωτήστε τον κόουτς που θα παίξω. Είμαι καλά. Εάν δεις από τους δυο ομίλους μας, μπορείς να πεις ότι όντως ο προηγούμενος ήταν πιο βατός σε σχέση με αυτόν. Όποιος και να είναι ο όμιλος βέβαια, αν δεν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα έχουμε πρόβλημα. Εάν δεν παίξουμε δεν θα κερδίσουμε”.

Ειδικά για την δυναμική του Γιβραλτάρ, ο Τόρο τόνισε:“Κοιτάξτε. Σίγουρα το Γιβραλτάρ δεν είναι από τις δυνατές ομάδες του ομίλου και γενικά. Εμείς όμως την πάθαμε με τα Φερόε. Χάσαμε δυο φορές και βγήκαμε τελευταίοι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Και τα παιδιά του Γιβραλτάρ θέλουν τη νίκη:. 11 εμείς και 11 αυτοί. Η ομάδα δείχνει καλά σημάδια. Φαίνεται αυτό και με Ολλανδία και από το κλίμα που το ζω εγώ. Ακόμα και στην ήττα με την Αυστραλία δεν ήμασταν κακοί. Εάν σε αυτά τα 10 ματς παίξουμε αυτό που μπορούμε έχουμε τύχη να προκριθούμε, εάν υποθέσουμε πως το Γιβραλτάρ είναι το πιο αδύναμο και το Βέλγιο το πιο δυνατό σύνολο”.

Σχολιάζοντας, ο Σκίμπε είπε: “Όπως είπε ο αρχηγός, χάσαμε δυο φορές από τα Νησιά Φερόε και έχουμε ηττηθεί από το Λουξεμβούργο. Κάποιες φορές είναι δύσκολο. Όμως, έχουμε καλύτερη φόρμα, πιο καλή ομάδα τώρα σε σχέση με τότε και έτσι περιμένουμε να δείξουμε το καλύτερο δυνατό και να μπορέσουμε να νικήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε με τους τρεις βαθμούς. Δεν έχει να κάνει με το σκορ. Πρέπει να νικήσουμε στην προσπάθεια για την πρόκριση”.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της πρεμιέρας των προκριματικών του Μουντιάλ που είχαμε την Δευτέρα και το πρόγραμμα της Τρίτης:

Δευτέρα 5/9

Γεωργία – Αυστρία 1-2 (78′ Ανανίτζε / 16′ Χίντερεγκερ, 42′ Γιάνκο)

Σερβία – Ιρλανδία 2-2 (62′ Κόστιτς, 69′ πέν. Τάντιτς / 3′ Χέντρικ, 81′ Μέρφι)

Ουαλία – Μολδαβία 4-0 (38′ Βόουκς, 44′ Άλεν, 50′ και 95′ Μπέιλ)

Αλβανία – Σκόπια 1-1 (9′ Σαντίκου / 51′ Αλιόσκι) [διεκόπη]

Ισραήλ – Ιταλία 1-3 (35′ Μπεν Χαΐμ / 14′ Γκρατσιάνο Πελέ, 31′ πέν. Καντρέβα, 83′ Ιμόμπιλε)

Ισπανία – Λίχτενσταϊν 8-0 (10′ και 66′ Ντιέγκο Κόστα, 55′ Σέρτζι Ρομπέρτο, 59′ και 90′ Νταβίντ Σίλβα, 60′ Βιτόλο, 82′ και 83′ Μοράτα)

Κροατία – Τουρκία 1-1 (44′ πέν. Ράκιτιτς / 45’+3 Τσαλχάνογλου)

Ουκρανία – Ισλανδία 1-1 (41′ Γιαρμόλενκο / 5′ Φινμπόγκασον)

Φινλανδία – Κόσοβο 1-1 (18′ Αράγιουρι / 60′ πέν. Βαλόν Μπερίσα)

Τρίτη 6/9

Λευκορωσία – Γαλλία (21:45)

Βουλγαρία – Λουξεμβούργο

Σουηδία – Ολλανδία

Ανδόρα – Λετονία

Νήσοι Φερόε – Ουγγαρία

Ελβετία – Πορτογαλία

Βοσνία – Εσθονία

Κύπρος – Βέλγιο

Γιβραλτάρ – Ελλάδα