Το άδειασμα του ΑΟ Ορεστιάδας στον Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου και η εκ Ν. Βύσσας βοήθεια

 

Ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου είναι ίσως το πιο γνωστό διοικητικό στέλεχος του βόλεϊ στην περιοχή, με δυναμική παρουσία εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες στο ΔΣ της ΕΟΠΕ. Ως στέλεχος του ΑΟ Ορεστιάδας, παραδοσιακά κατέβαινε ως υποψήφιος από τον ΑΟΟ και πάντοτε εκλεγόταν με στήριξη όλων σχεδόν των σωματείων της Θράκης.

Ενόψει των εκλογών της 3ης Σεπτεμβρίου δοκίμασε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Το σωματείο του άλλαξε στρατόπεδο και ο ίδιος δεν έλαβε την στήριξή του για τις εκλογές αυτές. Ο ΑΟ Ορεστιάδας αποφάσισε να κατεβάσει δικό του υποψήφιο τον Παντελή Δραχτίδη με το ψηφοδέλτιο της παράταξης Καραμπέτσου, ενώ ο ίδιος παραμένει σταθερά στο πλευρό του απερχόμενου προέδρου Αχιλλέα Μαυρομάτη.

Ο Χατζηπαναγιώτου μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, αναζήτησε και εξασφάλισε την στήριξη του γειτονικού ΑΟ Νέας Βύσσας. Έτσι η Ορεστιάδα κατεβαίνει με δύο υποψηφίους στις εκλογές της ΕΟΠΕ, από διαφορετικά στρατόπεδα, που είναι και οι μόνοι δύο Εβρίτες υποψήφιοι για το ΔΣ. Ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου έστειλε μια δήλωση που ήδη δημοσιεύθηκε στο volleynews.

Σε αυτήν αναφέρεται στους λόγους που κατεβαίνει για ακόμα μια φορά υποψήφιος και περιγράφει την πορεία του στον χώρο, αναζητώντας εκ νέου την στήριξη των σωματείων – ιδίως της Θράκης. Παράλληλα, δηλώνει στην στεναχώρια του που “κόπηκε” η υποψηφιότητα Σιδηρόπουλου, αποφεύγει ωστόσο να σχολιάσει αυτήν του Παντελή Δραχτίδη και την στάση “αδειάσματος” που γνώρισε από το σωματείο του, τον ΑΟ Ορεστιάδας.

Η δήλωση έχει ως εξής:

Η σχέση μου με το βόλεϊ είναι σχέση ζωής εδώ και 30 χρόνια. Ξεκίνησα ως διαιτητής, αλλά γρήγορα άλλαξα πεδίο για να ασχοληθώ διοικητικά, προκειμένου να προσφέρω σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του αθλήματος. Είκοσι χρόνια στρατεύτηκα υπηρετώντας την αγαπημένη ομάδα μου τον Α.Ο. Ορεστιάδας από όλες τις θέσεις. Από απλός παράγοντας- πεζικάριος για να φθάσω μέχρι και Στρατηγός-Πρόεδρος στην χρυσή περίοδο του Α.Ο.Ο. , όταν κυριαρχούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα από το 1998 με μια μικρή διακοπή μέχρι και σήμερα, προσφέρω την υπηρεσία μου και τις εμπειρίες μου στην ΕΟΠΕ.

Το βόλεϊ όπως και γενικότερα όλα τα αθλήματα περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής συγκυρίας, όμως περιθώρια ανάπτυξης υπάρχουν πάντοτε, ιδιαίτερα τις περιόδους κρίσεις. Μία διοίκηση αν στελεχωθεί με έμπειρους και πρόθυμους για δουλειά διοικητικούς παράγοντες, μπορεί να προχωρήσει και να βρει τις σωστές και εφικτές για κάθε περίπτωση λύσεις σε κάθε περίπτωση. Λύσεις που θα βοηθήσουν πρώτα τα σωματεία που αποτελούν την ψυχή του αθλήματος και που αυτά με την σειρά τους θα δουλέψουν τόσο σε πλάτος να κάνουν το βόλεϊ ανταγωνιστικό έναντι των άλλων αθλημάτων όσο και σε βάθος για να αναδείξουν ταλέντα που προβάλουν το άθλημα.

Η υποστήριξη του αθλήματος από την Ομοσπονδία πρέπει να είναι ισόρροπη μεταξύ κέντρου και επαρχίας. Να δίδεται οπωσδήποτε μια προτεραιότητα σε σωματεία, αλλά και σε περιφέρειες που προάγουν την ανάπτυξη, αλλά και να υποβοηθούνται με άλλους τρόπους περιοχές που θέλουν να αναπτύξουν το βόλει.

Έχοντας την πολυετή εμπειρία στην διοίκηση του αθλήματος, τη γνώση στην ανάληψη πανελληνίων αλλά και διεθνών διοργανώσεων, με τις γνωριμίες μου και την αστείρευτη όρεξη για δουλειά θα βοηθήσω με κάθε τρόπο την Ομοσπονδία να προχωρήσει και να επιλύσει τα όποια προβλήματα για το καλό αθλήματος που με τόση αγάπη υπηρετώ.

ΥΓ: Δεν αισθάνομαι καλά που είμαι ο μοναδικός Θρακιώτης στο ΔΣ της ΕΟΠΕ, γιατί εκπροσωπώ μια περιοχή που τροφοδοτεί αστείρευτα τις εθνικές ομάδες και παρόλα αυτά έχει ελάχιστη συμμετοχή προσώπων στις εκλογές, σε αντίθεση με άλλα γεωγραφικά τμήματα της χώρας, που έχει πολλούς υποψήφιους, χωρίς τα ανάλογα αποτελέσματα στην παραγωγή παικτών. Πραγματικά θλίβομαι που δεν θα είναι υποψήφιος ο Αλεξανδρουπολίτης Γρηγόρης Σιδηρόπουλος λόγω κωλύματος και δεν θα έχει άλλη μια πόλη της Θράκης εκπρόσωπο στις εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here