Η FIFA “άδειασε” Γκιρτζίκη και ΕΠΟ ενώπιον του Κοντονή! Έντονο παρασκήνιο έναν μήνα πριν τις εκλογές στην Ομοσπονδία!

 

Το μέρος του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή πήρε ανοιχτά η FIFA, “αδειάζοντας” έτσι τον Γιώργο Γκιρτζίκη και την ΕΠΟ γενικότερα. Συγκεκριμένα στη συνάντηση των εκπροσώπων της FIFA και της UEFA με τον Σταύρο Κοντονή, ο εκπρόσωπος της FIFA Κώστας Κουτσοκούμνης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Πολιτείας.

Είπε χαρακτηριστικά πως “οι νόμοι κάθε κράτους είναι πάνω από το καταστατικό κάθε Ομοσπονδίας”,  ενώ συνέχισε λέγοντας πως “έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ θα πρέπει αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος”. 

Αυτό σημαίνει ότι εντός 15 ημερών ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο αναπληρωτής Ευάγγελος Τοπολιάτης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Καραμελίδης, ο β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Μαζαράκης και τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Προύντζος θα πρέπει, επειδή είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κάρτας υγείας, να αποχωρήσουν από το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Είτε με παραίτηση είτε με διαπιστωτική πράξη του Γ.Γ.Α. Ιούλιου Συναδινού.

Αν συμβεί αυτό την Τρίτη 30 Αυγούστου στη συνεδρίαση της ΕΠΟ τότε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα άρει την απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος και έτσι στις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουμε σέντρα κανονικά στο πρωτάθλημα της Super League. Αν όμως η ΕΠΟ δεν προχωρήσει σε αντικατάσταση του Δ.Σ. τότε είναι άγνωστο το πότε και το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Τέλος όσον αφορά το θέμα της διαιτησίας FIFA και UEFA ζήτησαν η ΚΕΔ να στελεχώνεται από διεθνείς παρατηρητές τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Αν συμβεί αυτό τότε θα μιλάμε για εποπτεία των δυο Ομοσπονδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ και οι αλλαγές στους πίνακες διαιτησίας θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες με αυτό το σενάριο. Πάντως ο Κώστας Κουτσοκούμνης ζήτησε υπομονή 24 ωρών για το θέμα αυτό.