Το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο του στίβου μετά την Πηγή Δεβετζή διεκδικεί τα ξημερώματα η Κατερίνα Στεφανίδη

 

Η ώρα για το έκτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο πληριάζει. Στις 2.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκινά στο Ολυμπιακό Στάδιο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης ο μεγάλος τελικός του άλματος επικοντώ, με την Κατερίνα Στεφανίδη να στοχεύει ψηλά. Πολύ ψηλά.

Η Στεφανίδη έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση από τις συμμετέχουσες και ουσιαστικά αναμένεται να κοντραριστεί με την αμερικανίδα Σουρ και την βραζιλιάνα Μούρερ για τα μετάλλια, διεκδικώντας ακόμα και την πρώτη θέση. Είναι αθλήτρια αγώνων και μπορεί κάλλιστα να τα καταφέρει.

Αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο του ελληνικού στίβου από το 2008 και το χάλκινο της Αλεξανδρουπολίτισσας Πηγής Δεβετζή στο Πεκίνο. Αν μάλιστα αυτό είναι χρυσό, θα έρθει και πάλι από γυναίκα, με το προηγούμενο να είναι αυτό της (κομοτηναίας κατά το 1/4) Φανής Χαλκιά στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο ελληνικός αθλητισμός με τα πέντε μετάλλια που έχει ήδη κατακτήσει στο Ρίο, έχει πετύχει μια από τις καλύτερες παρουσίες του σε Ολυμπιακούς Αγώνες ever. Για την ακρίβεια την 5η καλύτερη. Μας ξεπερνούν μόνο οι δυο διοργανώσεις της Αθήνας το 1896 και το 2004 και το Σίδνεϊ με την Ατλάντα.