«Χρόνια πολλά στον Νίκο Λάσκαρη! Το μετάλλιο δώρο για τα γενέθλιά του» είπαν μετά την απονομή οι Μάντης-Καγιαλής

 

Ο Ξανθιώτης Νίκος Λάσκαρης, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης, είναι ένας  από τους ανθρώπους που βοήθησαν έμπρακτα τον Τάκη Μάντη και τον Παύλο Καγιαλή να φτάσουν στην κατάκτηση του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου στο Ρίο.

«Πολλοί μας στάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στον κ. Νίκο Λάσκαρη, να τον ευχαριστήσουμε και να του ευχηθούμε χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του. Ελπίζουμε να τον χαροποιήσαμε με το “δώρο” μας, την κατάκτηση του μεταλλίου», τόνισε ο Παναγιώτης Μάντης.

Ο Λάσκαρης είναι αυτός που αγόρασε το σκάφος των δύο ιστιοπλόων, την “Ιφιγένεια”, με την οποία αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι φθηνό ένα τέτοιο σκάφος. Απεναντίας. Αλλωστε και η ιστιοπλοΐα είναι αρκετά δαπανηρή και όχι μόνο, λόγω των ακριβών υλικών της.

Τα δυο παιδιά όλο τον τελευταίο χρόνο ζούσαν στο Ρίο για να μάθουν τα νερά της μαρίνας “Ντα Γκλόρια” και λίγες φορές ερχόντουσαν στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν δεν βλέπουν την ώρα για την επιστροφή τους στγην πατρίδα, που αναμένεται τις επόμενες ώρες.

«Περάσαμε πολλά για να φτάσουμε εδώ σήμερα. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδρομή που ξεκίνησε το 2008 όταν ήμασταν αντίπαλοι» δήλωσε ο Παύλος Καγιάλης, με τον Παναγιώτη Μάντη να στέκεται δίπλα του χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τί έχει γίνει.

Σε σχέση με την τελευταία ιστιοδρομία τόνισε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη κούρσα η σημερινή και ήταν πολύ δύσκολος όλος ο αγώνας. Εμείς επιλέξαμε φέτος να θυσιάσουμε άλλες διοργανώσεις για να είμαστε εδώ και να μάθουμε τα νερά. Χάσαμε αρκετά πράγματα, αλλά σήμερα κερδίσαμε κάτι πολύ σημαντικό».

Όσο για τον Μάντη, είπε: «Αφήσαμε κάτι για μετά. Σήμερα πήραμε το χαλκινο αλλά δε σταματάμε εδώ. Αφήσαμε κάτι για μετά…», δεσμευόμενος για ένα μετάλλιο καλύτερου χρώματος στο Τόκυο. Πιο πριν όμως θα έχει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του χρόνου στην Θεσσαλονίκη.

Στην φωτογραφία του Άγγελου Ζυμάρα για το Sportsfeed βλέπετε τους δύο πρωταθλητές μας μετά την απονομή, που δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι έκαναν υπομονή όλα αυτά τα χρόνια και ανέχτηκαν το… γολγοθά τους, αφιερώνοντας το μετάλλιο σε ολόκληρη την Ελλάδα.