Ρίο 2016: Ξανά σε θέση βάθρου οι Μάντης-Καγιαλής! Οι δηλώσεις τους στο ThrakiSportS και το «ευχαριστώ» στον Νίκο Λάσκαρη

 

Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης ανέβηκαν ξανά οι Μάντης – Καγιαλής μετά την ολοκλήρωση και της 7ης ιστιοδρομίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Το ελληνικό πλήρωμα των 470, που βρίσκεται στην Βραζιλία χάρη και στην στήριξη του ξανθιώτη επιχειρηματία Νίκου Λάσκαρη μέσα από το Lascaris Foundation, πραγματοποίησε δύο αγώνες την Κυριακή αντί για τρεις που είχαν προγραμματιστεί αρχικά, αφού η 8η αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (υπάρχει απίστευτη ζέστη και άπνοια σήμερα στο Ρίο).

Στην 6η ιστιοδρομία τερμάτισαν στην 9η θέση, αλλά στην 7η ξεκίνησαν ακόμα πιο καλά. Μέχρι και την δεύτερη σημαδούρα ήταν 2οι, στην συνέχεια υποχώρησαν και τελικά τερμάτισαν 5οι. Ωστόσο με τους συνολικά 14 βαθμούς ποινής που πρόσθεσαν την Κυριακή, έφτασαν στους 45 συνολικά μετά από 7 ιστιοδρομίες και πετώντας τους 13 της χειρότερής τους εμφάνισης στην 5η ιστοδρομία, ξανανέβηκαν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με 32 καθαρούς βαθμούς ποινής.

Αντιθέτως, το γαλλικό πλήρωμα έκανε στην 7η ιστιοδρομία την χειρότερή του εμφάνιση καθώς τερμάτισε 14ο και είναι αυτοί οι βαθμοί που πετά, ώστε να φτάσει τους συνολικά 50 και καθαρά 36 για την 4η θέση. Στην 2η θέση είναι η Αυστραλία με 35 συνολικούς και 27 βαθμούς ποινής και πρώτη με σχετική διαφορά ασφαλείας η Κροατία με 18 συνολικούς και 14 καθαρούς.

mantis-kagialis5Μιλώντας στο ThrakiSportS μετά τις δύο κούρσες της Κυριακής, οι Μάντης – Καγιαλής εμφανίστηκαν συγκρατημένοι ενόψει της συνέχειας.

«Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές, για αυτό και αναβλήθηκε η μία σημερινή ιστιοδρομία, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Το σημαντικό είναι να έχουμε σταθερότητα. Σήμερα θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα, ειδικά στην τελευταία ιστιοδρομία. Ήμασταν 2οι αλλά τερματίσαμε 5οι, δεν θα το πω όμως με θέσεις αλλά με βαθμούς, θα μπορούσαμε να έχουμε επιπλέον τρεις πόντους που σημαίνει δυο θέσεις στην medal race. Ελπίζουμε να διατηρηθούμε εκεί για να μην κυνηγάμε εμείς τους άλλους όπως σήμερα ο Βύρωνας (Κοκκαλάνης) στην medal race αλλά να μας κυνηγούν αυτοί, και να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου που γνωρίζουμε ότι περιμένει πολλά από εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που θέλησαν να κάνουν ειδική μνεία οι Μάντης – Καγιαλής, μιλώντας στο ThrakiSportS είναι και ο Νίκος Λάσκαρης, από τους βασικούς χορηγούς τους. «Γνωρίζουμε ότι παίρνει τηλέφωνα και ενημερώνεται κάθε μέρα για τις κούρσες μας, την πορεία μας και δείχνει όλη την διάθεση να βοηθήσει ακόμα και αυτές τις στιγμές. Τον ευχαριστούμε πολύ γιατί χωρίς την βοήθειά του τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για εμάς και ελπίζουμε στο τέλος να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του, αλλά και των φιλάθλων της Ελλάδας, πάνω από όλα όμως των δικών μας. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και ελπίζουμε για το καλύτερο».

Σε σχέση με τις εναπομείνασες κούρσες ανέφεραν: «Έχουμε πλέον την εμπειρία αλλά είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και στην λεπτομέρεια μπορεί να κριθούν πολλά. Σήμερα για παράδειγμα οι Βρετανοί δεν πήγαν καλά. Άλλοι ακυρώθηκαν στην εκκίνηση. Αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Μένουν άλλες τρεις κούρσες, όλες την Δευτέρα εκτός και αν υπάρξει κάποια νέα αναβολή και χρησιμοποιηθεί και η ημέρα ξεκούρασης της Τρίτης. Ελπίζουμε να τα πάμε καλά και να συνεχίσουμε βασικά να αφήνουμε από πίσω αυτούς που μας κυνηγούν. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά θέλουμε να κρατάμε χαμηλά την μπάλα και να πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Το παν είναι να βγαίνουμε από τους αγώνες με τους μικρότερους δυνατούς βαθμούς ποινής. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε…».