Ολοκληρώθηκε το διάστημα προσαρμογής για τον Μπανιώτη που μπαίνει στην τελική ευθεία

 

Πέντε μέρες συμπληρώνει από την είσοδό του στο Ολυμπιακό Χωριό ο Κώστας Μπανιώτης. Το διάστημα της προσαρμογής πλέον ολοκληρώνεται και μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τον προκριματικό του ύψους, την προσεχή Κυριακή.

«Αυτές τις πρώτες μέρες δεν φορτσάραμε. Θέλαμε να συνέλθει ο οργανισμός από το πολύωρο ταξίδι, να προσαρμοστεί στην διαφορά ώρας αλλά και στις καιρικές συνθήκες, που είναι τροπικές. Οι προπονήσεις ήταν πιο χαλαρές αλλά πλέον θα εντατικοποιηθούν», λέει ο κομοτηναίος πρωταθλητής.

Έχοντας πλέον εμπειρία από Πεκίνο και Λονδίνο, θεωρείται από τους… παλιούς της ελληνικής αποστολής. Ο στόχος του είναι ξεκάθαρος. «Καταρχήν να μπω στον τελικό. Το αγώνισμά μας είθναι τέτοιο που κανείς δεν είναι εξασφαλισμένος. Εγώ προσωπικά έχω αγωνιστεί σε τελικούς Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων, μου λείπει μόνο ένας τελικός Ολυμπιακών Αγώνων και αυτός είναι ο πρώτος στόχος».

Για να καταφέρει κάτι τέτοιο θα πρέπει να επαναλάβει τις καλές του επιδόσεις. «Στο Λονδίνο μπήκαν με 2.31μ. Ακόμα το όριο δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα είναι κάπου εκεί, οπότε το παραμικρό λάθος δεν συγχωρείται. Αν δεν βρεθείς σε καλή ημέρα, θα σου στοιχίσει». Ο θρακιώτης πρωταθλητής εμφανίζεται προβληματισμένος που ο προκριματικός θα διεξαχθεί βράδυ όπως και ο τελικός, καθώς «το βράδυ οι επιδόσεις ανεβαίνουν και ο ανταγωνισμός είναι πιο υψηλός».

Ακόμα δεν έχει πατήσει τον στίβο στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας του, καθώς οι προπονήσεις διεξάγονται στα βοηθητικά, αλλά πλέον αρχίζει να φορτσάρει ενόψει του δικού του αγώνα, στην τρίτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το Λονδίνο και το Πεκίνο…