Ρίο 2016: Οι προκρίσεις των πληρωμάτων της κωπηλασίας και η αγωνία Πολύμερου-Μπισκιτζή από την εξέδρα

Με αγωνία έζησαν από την εξέδρα του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου του Ρίο ντε Τζανέιρο τις κούρσες των ελληνικών πληρωμάτων το ζεύγος της Χρύσας Μπισκιτζή και του Βασίλη Πολύμερου.

Η Εβρίτισσα ολυμπιονίκης και ο επίσης ολυμπιονίκης σύζυγός της, 20 χρόνια μετά την πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα, βρίσκονται και στο Ρίο, αυτή τη φορά ως θεατές. Παράλληλα βρίσκονται κοντά και στους «διαδόχους» τους στο άθλημα, ενώ ειδικά η Χρύσα Μπισκιτζή έχει έναν λόγο παραπάνω να βρίσκεται, αφού είναι η προπονήτρια της Σοφίας Ασουμανάκη. Η Ασουμανάκη μαζί με την Κατερίνα Νικολαΐδου αναδείχθηκαν τρίτες στην σειρά τους στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και πήραν απευθείας την πρόκριση για τον ημιτελικό της Τρίτης. Ολοκλήρωσαν την απόσταση των δύο χιλιομέτρων σε 7:20.64.

«Ήταν δύσκολη κούρσα, αφού δεν τερματίσαμε κολυμπώντας και αποφύγαμε τα ρεπεσάζ, καλά είμαστε», σχολίασαν μετά τον αγώνα τους στο ThrakiSportS.

«Ανησύχησα λίγο γιατι φάνηκε σα να… βουλιάξαν στα 1.400 μέτρα αλλά όλα καλά, σημασία έχει ότι ότι κερδίσαμε μια ημέρα ξεκούρασης», σχολιασε η εβρίτισσα ολυμπιονίκης και προπονήτρια Χρύσα Μπισκιτζή. Την πρώτη θέση στην σειρά τους πήρε το πλήρωμα των κοριτσιών από τη Νέα Ζηλανδία και την δεύτερη από την Αυστραλία ενώ στην τέταρτη θέση και στα ρεπε4σάζ έμειναν οι Τσέχες, που ξεφούσκωσαν μετά το πρώτο 500αρι όπου προηγούνταν.

Στα ημιτελικά προκρίθηκε και η τετράπωπος με τους Παναγιώτη Μαγδάνη, Στέφανο Ντούσκο, Γιάννη Πέτρου και Χρήστο Γιάνναρο, επιτυχία που επίσης χάρηκε πολύ η Μπισκιτζή, ο Πολύμερος αλλά και ο Πύρρος Δήμας που ήταν στην παρέα τους την ώρα της κούρσας.