Ισόπαλη χωρίς τέρματα στα αποκαλυπτήρια η Ξάνθη

Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν σε φιλικό παιχνίδι στα Πηγάδια η Ξάνθη με τη Βέροια, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της θρακιώτικης ομάδας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας (τα άλλα παιχνίδια τα έδωσε εκτός Ξάνθης). Μάλιστα και στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν τον Ιούλιο είχαν έρθει και πάλι ισόπαλες, όμως με 1-1. Το παρών στην αναμέτρηση έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης μαζί με τον πρόεδρο της Super League Γιώργος Στράτος, καθώς και 200 περίπου φίλοι της ομάδας της Ξάνθης που αψήφισαν τη ζέστη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στη Βέροια με τον Άρτσε στο 21΄, το σουτ όμως πέρασε άουτ. Στο 29΄ η Ξάνθη απάντησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο, το σουτ όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 35΄ και πάλι ο Λουσέρο απείλησε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Παπαγεωργίου, όμως και πάλι δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε αρκετές αλλαγές, όμως το παιχνίδι ήταν καλύτερο, με περισσότερες φάσεις και με την Ξάνθη να έχει στο 55΄ δοκάρι με τον Γουάλας, ο οποίος πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νιέτο. Ο τελευταίος στο 58΄ επιχείρησε πλασέ από πλάγια θέση, όμως ο τερματοφύλακας της Βέροιας έδιωξε. Στο 79΄ ο Μελισσόπουλος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γιουνές έκανε τη σέντρα, ο Νιέτο περίμενε την μπάλα για να σκοράρει, όμως τον πρόλαβε η άμυνα της Βέροιας και έδιωξε, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπαξεβανίδης σούταρε άουτ. Η τελευταία φάση του αγώνα έγινε στο 88΄ για τη Βέροια με την κεφαλιά του Ξομπλιού να περνάει άουτ.

Με την Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ορφανίδης Λ., Ντε Λούκας, Βασιλακάκη, Ορφανίδης Π., Λουσέρο, Τριάδης, Ράνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Ζίβκοβιτς, Γουάλας, Μπαξεβανίδης, Σβαρνάς, Φλίσκας, Καμαρά, Λουσέρο (80΄ Κώστας), Λάζιτς, Τριάδης (66΄ Μελισσόπουλος), Νιέτο, Γιουνές.