Τραυματίστηκε και γυρίζει εσπευσμένα από την Κίνα ο Ταμουρίδης (+video)

Τον δρόμο της επιστροφής από την Κίνα πήρε ο Γιάννης Ταμουρίδης για να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση στην κλείδα μετά από ατύχημα που προκάλεσε ένας πεζός στον Γύρο της Τσινχάι. Καμία ανησυχία δεν υπάρχει ωστόσο για τη συμμετοχή του στο Ρίο.

Η ποδηλασία είναι απρόβλεπτο άθλημα και αυτό αποδείχθηκε ακόμα μια φορά στο πρώτο ετάπ του Γύρου της Τσινχάι που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Αναχωρώντας από την Ελλάδα ο Ταμουρίδης ήθελε να τρέξει με ασφάλεια τον τελευταίο του αγώνα ώστε να γυρίσει υγιής και να ταξιδέψει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Ρίο.

Ωστόσο ο τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα υπολόγιζε χωρίς… έναν πεζό ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο τη στιγμή που οι σπρίντερ έμπαιναν στα τελευταία δύο χιλιόμετρα του αγώνα. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν μαζικές πτώσεις από τις οποίες δε μπόρεσε να γλιτώσει ο 36χρονος αθλητής της Synergy Baku.

Οι γιατροί της ομάδας που εξέτασαν τον Ταμουρίδη διέγνωσαν τριχοειδές κάταγμα στη δεξιά κλείδα. Ο επιστρέφει στην Ελλάδα και την Τρίτη θα υποβληθεί σε μικροεπέμβαση. Στη συνέχεια θα συνεχίσει κανονικά τις προπονήσεις αφού ο τραυματισμός του δεν εγείρει την παραμικρή ανησυχία για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ατύχημα επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της προστασίας των αθλητών από τους θεατές με προηγούμενο παράδειγμα ο,τι τραγελαφικό συνέβη στο δέκατο τρίτο ετάπ του Γύρου της Γαλλίας. Για την ιστορία νικητής την πρώτη ημέρα του Γύρου της Τσινχάι ήταν ο Κολομβιανός Μιγκέλ Άνχελ Ρουμπιάνο. Δείτε το βίντεο με το ατύχημα του Ταμουρίδη, όπως αναρτήθηκε από το SportsFeed…