Η Κομοτηναία που έζησε τα φριχτά γεγονότα στη Νίκαια της Γαλλίας!

Έμελλε να ζήσει από κοντά τα φριχτά γεγονότα στη Νίκαια της Γαλλίας, αφού εκεί ζει τους τελευταίους δέκα μήνες. Η Κομοτηναία Εράν Κασπαριάν είναι καλά στην υγεία της, αλλά βίωσε τον απόλυτο τρόμο, όταν βρέθηκε να γιορτάζει με τους Γάλλους, το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου. Η βραδιά ήταν καλή, το ίδιο και η ατμόσφαιρα, το θέαμα των πυροτεχνημάτων καλό, τα πιτσιρίκια πετούσαν βότσαλα στο νερό, μέχρι που τα πυροτεχνήματα τελείωσαν και από μακριά ακούστηκαν θόρυβος και φωνές.

Η κ. Κασπαριάν δέχτηκε διαδικτυακά τις ευχές των φίλων της, όταν ανακοίνωσε ότι είναι καλά και ότι βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης. Μίλησε στο κανάλι TV 100 στην Ελλάδα χθες για τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν. Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα πληροφόρηση τόσο στο προξενείο της Νίκαιας, όσο και στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Γαλλία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής οι νοσοκομειακές μονάδες της πόλης δεν έχουν ολοκληρώσει την ταυτοποίηση θυμάτων και τραυματιών ως προς την εθνικότητα. Επίσης δεν υπήρξε μέχρι τώρα καμία αναζήτηση Έλληνα υπηκόου από συγγενή του στις προξενικές μας αρχές στην περιοχή. Οι Έλληνες που κατοικούν στη Νίκαια, το Μονακό και την Κυανή Ακτή αριθμούν περί τις 2.500, στους οποίους προστίθενται και οι φοιτητές. Οι τελευταίοι, όπως και οι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους, έχουν επιστρέψει για διακοπές στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιάννης Ιωάννου, διπλωμάτης στο ελληνικό προξενείο της Νίκαιας, ανέφερε ότι «οι Έλληνες που ζουν στη Νίκαια είναι 300 άνθρωποι, όλοι ηλικιωμένοι, δεύτερης και τρίτης γενιάς» και πως «οι περισσότεροι από αυτούς είχαν φύγει για διακοπές στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Γαλλίας».

Πηγή: Xronos.gr