Ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης φαβορί για την προεδρία της Super League με… στροφή Πανόπουλου

 

Η Δευτέρα είναι ημέρα εκλογών στην Super League και ένα μπαράζ δημοσιευμάτων των τελευταίων 48 ωρών έχει χρίσει τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ξάνθης ΑΟ Γιώργο Στράτο όχι απλά ως υποψήφιο αλλά και ως φαβορί για την θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκαςκαι την διαδοχή του Γιώργου Μποροβήλου.

Βέβαια, φαβορί για τον προεδρία ήταν ο Φώτης Κωστούλας του Παναιτωλικού, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει όπως ο ίδιος ο Πανόπουλος αποκάλυψε στις δηλώσεις του την περασμένη Τρίτη στην Βιαμάρ. Και όπως φαίνεται κανείς ιδιοκτήτης δεν θέλει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα ο Χρήστος Πανόπουλος, που είχε σταθερή θέση ο πρόεδρος του συνεταιρισμού να είναι ιδιοκτήτης ομάδας ή στην χειρότερη πρόεδρος, να αλλάξει στρατηγική, από την στιγμή που βλέπει ότι αυτή η αρχική του θέση δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν ότι μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται, ο ίδιος ο Πανόπουλος που αποτελεί τον εμπνευστή και… ιδρυτή ουσιαστικά της Super League, έκανε την πρόταση να αναλάβει την προεδρία της Λίγκας ο Γιώργος Στράτος, τον οποίο ο ίδιος προσέλαβε πριν μερικούς μήνες στην Ξάνθη. Μάλιστα ενδέχεται αυτή η πρόταση να έγινε την περασμένη Τρίτη στην συγκέντρωση των 12 “μικρών” στα γραφεία της Βιαμάρ, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στράτος ήταν παρών και επί της… υποδοχής των παραγόντων των άλλων ομάδων.

 

Ο Στράτος προελήφθη στην Ξάνθη στα τέλη του 2015 για να καλύψει το κενό που άφησε ο θάνατος του αείμνηστου Βασίλη Κοντοβαζαινίτη και αποτελεί ουσιαστικά στην ΠΑΕ τον αντικαταστάτη του προέδρου Άρη Πιαλόγλου (φωτό οι δυο τους). Χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους παράγοντες των ομάδων, καθώς είναι άνθρωπος ήπιων τόνων, που βρέθηκε για πολλά χρόνια στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί Βαρδινογιάννη ως αντιπρόεδρός της και εκπρόσωπός της στην Λίγκα, αλλά και εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΕΠΟ.

Το θέμα της αναμενόμενης διεκδίκησης από την πλευρά του της προεδρίας του συνεταιρισμού έχει πάρει διάσταση ακόμα και στα Δωδεκάνησα, τόπο καταγωγής του νυν αντιπροέδρου της Ξάνθης. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατική της Ρόδου, που μεταφέρει την είδηση και κάνοντας ένα μίνι βιογραφικό του φημολογούμενου επόμενου προέδρου της Λίγκας, αναφέρει:

«Ο Γιώργος Στράτος είναι δικηγόρος και γνωστός φίλαθλος της ΑΕΚ, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.Μάλιστα, είναι πρόταση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου και αναμένεται να στηριχτεί από κάποιες από τις μικρομεσαίες ομάδες αλλά και από την «συμμαχία» ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού. Η πλευρά του Ολυμπιακού δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της, αν και φαίνεται πως θα στηρίξει άλλον υποψήφιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Στράτος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, ενώ ήταν και μέλος του Α.Σ. Ρόδος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προεδρία της Super League φημολογήθηκε και ο Μάκης  Γκαγκάτσης ως πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά δεν δείχνει να τραβάει ούτε αυτή η υποψηφιότητα. Αν δεν υπάρξει λοιπόν κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, θα υπάρξει το ενδεχόμενο ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης θα αποτελέσει και τον μοναδικό υποψήφιο στην εκλογική διαδικασία της Δευτέρας…