Σέλφι και χαμόγελα στο αεροπλάνο κατά την πτήση της Εθνικής των Εβριτών για Φρανκφούρτη

Με χαμόγελα, αισιοδοξία και τον Δημήτρη Τζούριτς στην αποστολή αναχώρησε για την Γερμανία και την Φρανκφούρτη η Εθνική Ανδρών προκειμένου στις 1 και 2 Ιουλίου να συμμετάσχει στο Final 4 του 3ου γκρουπ δυναμικότητας του World League.

Με μοναδική αλλαγή στην αποστολή αυτή του Γιάννη Ρουμελιωτάκη στην θέση του νεαρού Γιώργου Παπαλεξίου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την πρόσφατη νίκη επί της Σλοβενίας, την Παρασκευή (στην Fraport Arena που είναι χωρητικότητας 5.000 θέσεων) θα επιδιώξει να κάνει μια ακόμη απέναντι στους παίκτες του Αντρέα Τζιάνι και να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην διοργάνωση.

«Είχα αρκετές ατυχίες από την αρχή της προετοιμασίας με τελευταία αυτή την ίωση, αλλά είμαι έτοιμος να βοηθήσω όσο μπορώ την Εθνική», είπε ο Τζούριτς εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του προς την ομάδα και τους συμπαίκτες του. «Είμαστε μια ομάδα που εδώ και τρία χρόνια έχουμε πετύχει κάποια πράγματα, αλλά όλοι μαζί θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα και να βοηθήσουμε για την άνοδο του βόλεϊ στην Ελλάδα».

Όσον αφορά τον ημιτελικό με την Σλοβενία ο Ορεστιαδίτης αρχηγός της Εθνικός τόνισε: «Σαν ομάδα θεωρώ ότι έχουμε πλεονέκτημα. Η Σλοβενία ήταν πέρσι δεύτερη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πρέπει να κερδίσει για να αποδείξει ότι είναι μια σοβαρή και καλή ομάδα υψηλού επιπέδου. Εμείς σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά δεν έχουμε την πίεση του φαβορί. Πιστεύω ότι και στα δύο τουρνουά σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη παίξαμε καλά, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να είμαστε στο δεύτερο γκρουπ την επόμενη χρονιά και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε».

Αναλυτικά η 14άδα αποτελείται από τους:
Πασαδόροι: Τερζής, Στιβαχτής
Διαγώνιοι: Τζούριτς, Ασπιώτης
Ακραίοι: Φράγκος, Κουμεντάκης, Πρωτοψάλτης, Δαλακούρας, Ρουμελιωτάκης
Κεντρικοί: Πετρέας, Ανδρεάδης, Σμαραγδής
Λίμπερο: Γκαράς, Ζήσης