Ξενύχτι και στην Θράκη για την παρακολούθηση του θριάμβου του «βασιλιά» Λεμπρόν! Πρωταθλητές οι Καβαλίερς…

«Επιβάλλεται το ξενύχτι αποψε…». Με αυτές τις τέσσερις λέξεις ο τιμ μάνατζερ της ΑΕ Κομοτηνής Βασίλης Στοάκης, από το Διδυμότειχο όπου βρίσκεται απολαμβάνοντας στα πάτρια εδάφη μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών, περιέγραψε την βραδιά για χιλιάδες φίλους του μπάσκετ σε όλον τον πλανήτη και σίγουρα δεκάδες και στην Θράκη, από την Ξάνθη και την Κομοτηνή μέχρι την Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.

lebronΟι Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς αντιμετώπισαν εκτός έδρας τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος, στον έβδομο και τελευταίο τελικό του NBA και πέτυχαν κάτι μοναδικό στην ιστορία: στέφθηκαν πρωταθλητές ανατρέποντας το εις βάρος τους 3-1 και κερδίζοντας την σειρά με 4-3. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Λεμπρόν ήταν καταπληκτικός και με νέο τριπλ νταμπλ κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής και πανάξια να κερδίσει το δαχτυλίδι αλλά και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών.

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία των Καβαλίερς. Το Κλίβελαντ μοιάζει με μεθυσμένη πολιτεία από τις πεντέμισι περίπου τα χαράματα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, οπότε και ολοκληρώθηκε το συγκλονιστικό παιχνίδι που είχε πάρα πολλές ανατροπές στην διάρκειά του, αφού σε κανένα σημείο δεν κατάφερε κάποια από τις δυο ομάδες να ξεφύγει με διψήφια διαφορά πόντων στο σκορ. Η ιστορία έγραψε: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος – Κλίβελαντ Καβαλίερς 89-93. Ο Λεμπρόν είναι και επισήμως «βασιλιάς»…