Ο πλήρης κανονισμός μεταγραφών της ΕΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2016-17

Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου έχει ξεκινήσει επίσημα η μεταγραφική περίοδος για όλους τους καλαθοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας. Από τις 15 έως τις 25 Ιουνίου επιτρέπεται η κατάθεση αιτήσεων ελευθέρων μεταγραφών , μεταγραφών προσωρινής διάρκειας η μεταγραφών χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου των κλπ, ενώ από τις 1 έως τις 10 Ιουλίου μπορούν να γίνουν μεταγραφές αποδεσμευθέντων αθλητών (άνω των 18 ετών). Τέλος από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει τα σωματεία να υποβάλλουν τους πίνακες αθλουμένων μελών της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Αναφερόμενοι στα κυριότερα σημεία του κανονισμού κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να αποκτήσει συνολικά μόνο δέκα αθλητές από οποιαδήποτε αιτία. Επίσης τα σωματεία όλων των κατηγοριών έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν με την διαδικασία της μεταγραφής η της αποδέσμευσης δύο αθλητές έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ξεπεράσουν το επιτρεπόμενο όριο των δέκα μεταγραφών.

Τέλος κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει με μεταγραφή η αποδέσμευση δύο μόνο αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους στην μεταγραφική περίοδο του 2016-17 περιλαμβάνοντας όσους αθλητές έχουν γεννηθεί το 1985 και πριν. Το ΔΣ της ΕΟΚ δύναται με απόφαση του να καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της απόκτησης με μεταγραφή 3ου αθλητή άνω των 30 ετών.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε όλο τον κανονισμό μεταγραφών, που αφορά όλα τα σωματεία της περιοχής από την Ασπίδα Ξάνθης που θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και τους ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής που θα παίζουν στην Γ’ Εθνική μέχρι τα σωματεία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, κάνοντας ένα κλικ ΕΔΩ.